14. AUG 2019 • 17:50ERHVERV/POLITIK

OVERBLIK: Regeringens værktøjer mod eksplosioner

Der har i år været ni eksplosioner i København og senest to på en uge. Derfor vil regeringen nu sætte ind.

Den socialdemokratiske regering vil forbedre politiets værktøjer for at stoppe den slags eksplosioner, som fandt sted 6. august på Østerbro ved Skattestyrelsen og 10. august ved en nærpolitistation på Nørrebro i København.

Det indebærer bedre kontrol af grænsen til Sverige, skærpede straffe samt bedre videoovervågning.

Nogle af ønskerne stammer fra politiet selv ifølge statsminister Mette Frederiksen (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S), der fremlagde forslagene på et pressemøde onsdag.Se forslagene her:

* Bedre grænsekontrol:Regeringen vil se på, hvordan politiet kan beskytte grænsen til Sverige på en bedre måde uden at ramme pendlerne, som hver dag passerer grænsen.

Det skyldes, at to svenskere er sigtet i den ene sag. En mand på 22 år er sigtet og i svensk politis varetægt, mens en på 23 år er på fri fod, men efterlyst internationalt.* Bedre videoovervågning:

Regeringen peger på, at videoovervågningen ikke er god nok, da en del af billederne af hændelsen på Nørrebro er grynede og af dårlig kvalitet. Derfor skal der ses på antallet af kameraer og adgangen til dem.Derfor vil Socialdemokratiet se på muligheden for bedre overvågning, selv om det netop er på grund af overvågningen, at politiet er nået så langt i sagen.En evaluering af angrebet på Krudttønden og synagogen i København i 2015 konkluderede allerede dengang, at der var store problemer med videoovervågningen og indsamlingen af tv-billederne.

Derefter har politiet bedt private om at registrere deres kameraer, så politiet hurtigt i en aktuel sag kan få adgang til billederne. Ordningen er frivillig. Sidste efterår var der registreret godt 11.500 private kameraer i København, men det reelle tal er langt større, har Sikkerhedsbranchen slået fast.

* Bedre nummerpladegenkendelse:

Automatisk nummerpladegenkendelse er et intelligent system med skannere, der alarmerer politiet, hvis et køretøj, som er registreret i politiets systemer, passerer et kamera.

Det er en mulighed at bruge det mere effektivt, mener regeringen.

* Skærpede straffe:

Muligheden for at skærpe straffen for bomber, der er rettet mod offentlige myndigheder, vil regeringen også se på.Folketinget samles traditionen tro første tirsdag i oktober, og det er regeringens ambition at have en række lovforslag klar til den tid./ritzau/

SENESTE ERHVERV/POLITIK

MESTE LÆST ERHVERV/POLITIK (48 T)

18. AUG 2019 • 17:16 FOR ABONNENTER

Bornholmsk rejsesjak bygger luksusvillaer i Nordsjælland

18. AUG 2019 • 16:17SPORT

Solon gjorde det igen

Mest læste

18. AUG 2019 • 16:17SPORT

Solon gjorde det igen