25. MAJ 2019 • 19:00ERHVERV/POLITIK

OVERBLIK: Det skete lørdag på valgkampens 19. dag

Klima fyldte i valgkampen lørdag, hvor også Venstre kom med tiltag til at mindske antallet af unge rygere.

Lørdag var der i den grad fokus på klimaet, da der også var klimamarch i flere byer, hvor politikere også deltog. Og så tilsluttede Venstre sig et ønske fra røde partier om neutrale cigaretpakker.Læs om valgkampens 19. dag:

* Venstre tilslutter sig rødt ønske om neutrale cigaretpakker:

Det skal være dyrere at købe en pakke cigaretter, tobaksprodukter skal gemmes væk, og pakkerne skal være neutrale, lyder det fra Venstre.- Vi ønsker standardiserede pakker, sådan at pakkerne ikke bliver brugt som reklamesøjler, fordi vi ved, at det påvirker børn og unge, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V).Partiet vil sætte prisen på en pakke cigaretter op med 20 kroner per pakke, fortæller statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ifølge TV2 News i en tale.Tiltagene er en del af en plan på ni punkter, der skal mindske antallet af unge rygere og sikre en røgfri generation i 2030.

* SF øger klimaambition:

SF smækker en klimaplan på bordet, som skal få Danmark i mål med at reducere CO2-udledningen med 70 procent i 2030.

Dermed hæver partiet klimaambitionen, som tidligere har været en reduktion på minimum 60 procent af CO2-udledningen.Planen vil partiet tage med til forhandlinger om en ny regering, hvis valgets udfald bliver en sejr til rød blok, som meningsmålinger længe har spået.- Det er rigtig vigtigt. Vi går til regeringsforhandlinger med den plan, at vi skal have en bindende klimalov, og den skal jo leve op til Parisaftalen. Det skal være en bunden opgave for en kommende regering, siger SFs formand, Pia Olsen Dyhr.

* Politikere deltog i klimamarch:

Omkring 30.000 deltog lørdag i klimamarch i København, hvor klimaaktivisten Greta Thunberg holdt tale. Også flere politikere deltog i marchen, der skal sætte fokus på klimaet.

Blandt andre Pia Olsen Dyhr (SF), Uffe Elbæk (AL), Mette Frederiksen (S), Pernille Skipper (EL) og Søren Pape Poulsen (K).

* Klimadagsordenen fylder hos vælgerne:Klimadagsordenen har fået særdeles godt fat i vælgerne, siden valgkampen blev skudt i gang for godt to uger siden.I den seneste måling foretaget af Voxmeter for Ritzau placerer 56,4 procent af de adspurgte klima i top-3. Det betyder, at over halvdelen af vælgerne peger på klima som et af de vigtigste temaer ved valget.Bare to uger før var det 43,4 procent af de adspurgte, der placerede klima og miljø tilsvarende højt.

/ritzau/

SENESTE ERHVERV/POLITIK

MESTE LÆST ERHVERV/POLITIK (48 T)

17. OKT 2019 • 19:46 FOR ABONNENTER

15 kvinder har sparket gang i nyt fodboldhold

17. OKT 2019 • 17:23 FOR ABONNENTER

Butikken fortsætter længere oppe ad vejen

Mest læste

13. OKT 2019 • 10:37 FOR ABONNENTER

I Sverige er han Mr. 100 procent

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet