18. MAJ 2019 • 19:15ERHVERV/POLITIK

LA vil afskaffe landbrug-skat til gavn for grøn omstilling

Liberal Alliance vil afskaffe skat af produktionsjord for at hjælpe landmændene til den grønne omstilling.

Danske landejendomme betaler i gennemsnit 7800 kroner i produktionsjordsgrundskyld om året. Det er skat, der ifølge Liberal Alliance (LA), bør afskaffes.Pengene er langt bedre givet ud, hvis de går til udvikling og grøn omstilling i landbruget, skriver partiet i en pressemeddelelse.

- Landbruget spiller en central rolle i den grønne omstilling, og jeg har noteret mig, at landbruget er mere end klar til at tage ansvar.- Men jeg ved også, at det koster penge og kræver overskud, hvis man skal fremtidssikre og innovere sin bedrift. Derfor foreslår jeg i dag at fjerne beskatningen af produktionsjord, siger partileder Anders Samuelsen (LA) i pressemeddelelsen.

Mere end 120.000 landejendomme betaler i dag grundskyld af deres produktionsjord.Liberal Alliance mener, at beskatningen rammer dansk landbrug særligt hårdt på konkurrenceevnen, da man ikke har lignende skat i udlandet.

En afskaffelse vil give mere overskud i økonomien til at investere og innovere deres landbrug i en mere grøn retning, mener partilederen.

Hvorvidt 7800 kroner mere til landmændene årligt medvirker til en grønnere omstilling, og hvordan det sikres, at pengene vil blive brugt på samme, fremgår ikke af forslaget.

Landbrug & Fødevarer har kæmpet for afskaffelsen af jordskatten i lang tid, fortæller formanden for organisationen Martin Merrild. Derfor er han også positiv over for Liberal Alliances forslag.- Den grønne omstilling bliver et voldsomt pres på landmandens økonomi, og afskaffelsen af jordskatten vil gøre det nemmere for landmændene at løfte investeringerne, siger Martin Merrild.Hos Landbrug & Fødevarer vurderer man, at de professionelle landmænd vil have 40.000 kroner og opefter mere om året, hvis jordskatten afskaffes.

Om det er helt nok til at dække investeringer til et mere klimavenligt landbrug, er svært for formanden at svare på.- Men der er ingen tvivl om, der bliver behov for mange investeringer de kommende år for at tage ny teknik i anvendelse for at gøre landbruget mere klimavenligt, siger han.Ritzau forsøger at få en kommentar fra Liberal Alliance./ritzau/

SENESTE ERHVERV/POLITIK

27. JUN 2019 • 09:54ERHVERV/POLITIK
BLÅ BOG: Joy Mogensen

MESTE LÆST ERHVERV/POLITIK (48 T)

26. JUN 2019 • 15:45 FOR ABONNENTER

Bornholms Landbrug: Det kan koste dyrt

Mest læste

26. JUN 2019 • 12:11SPORT

Magnus Cort klar til Tour de France

26. JUN 2019 • 07:06SPORT

Sikker vinder i montémesterskabet

25. JUN 2019 • 19:42 FOR ABONNENTER

Uden Aarsballe var Chris aldrig blevet den største