18. MAJ 2019 • 15:32ERHVERV/POLITIK

OVERBLIK: VLAK stritter i forskellige retninger

Venstre, Liberal Alliance og De Konservative går til valg på at fortsætte som regering, men der er uenigheder.

Under halvvejs i valgkampen står det allerede fast, at regeringspartierne går solo på en række politiske områder. Og det sker, selv om Venstre, Liberal Alliance og De Konservative går til valg på at fortsætte som VLAK-regering.

Og omkring madpolitikken på Udrejsecenter Sjælsmark er udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) nu også uenige.Her er et overblik:

* Det offentlige forbrug:Venstre vil frem mod 2025 hæve det offentlige forbrug med 0,65 procent årligt.

- Vi går til valg på et velfærdsløfte, der hedder, at vi vil prioritere mindst 69 milliarder kroner i kernevelfærd frem til 2025, har statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sagt.

Liberal Alliance og De Konservative er lodret imod at hæve det offentlige forbrug. De ønsker skattelettelser.

* Udrejsecenter Sjælsmark:

Liberal Alliance og De Konservative er parate til at forbedre forholdene for børnene på Udrejsecenter Sjælsmark.

Konkret vil partierne lade familierne på Sjælsmark lave deres egen mad. Hidtil har regeringen stået fast på, at det ikke skal være en mulighed.Venstre er fortsat lodret imod. Det har udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) udtalt til Politiken.Men efterfølgende har statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i Aftenshowet på DR1 sagt, at han er villig til at lempe på vilkårene for madlavning. Løkke sagde blandt andet, at "det kan man selvfølgelig sagtens tale om".

* Skattestop

Venstre har fremlagt et forslag om et skattestop, hvor ingen skat eller afgift bliver sat op, uden at andre skatter eller afgifter bliver sat tilsvarende ned.

Både Liberal Alliance og De Konservative vil have sænket skatten.

Eksempelvis siger økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA):

- Vi havde håbet, at nu vil der komme en visionær plan fra Venstre, om hvordan man kunne sætte skatten ned. Et borgerligt projekt uden skattelettelser er dybest set ikke et borgerligt projekt.

* SV-regering

Lars Løkke Rasmussen (V) lufter i ny samtalebog "Befrielsens Øjeblik" tanker om en mulig SV-regering. Liberal Alliance og De Konservative afviser at støtte en sådan regering.

/ritzau/

SENESTE ERHVERV/POLITIK

MESTE LÆST ERHVERV/POLITIK (48 T)

Mest læste