14. MAJ 2019 • 19:00ERHVERV/POLITIK

OVERBLIK: Det skete tirsdag på valgkampens ottende dag

DF-ledelsen måtte læg ryg til intern kritik fra partifæller. Partiet ser ud til at miste en del mandater.

Dansk Folkeparti fik kritik fra egne rækker, politiet har brugt 41 millioner kroner på at beskytte Rasmus Paludan, og Venstre vil fastholde støtte til friskoler:

* Dansk Folkeparti står til en lussing ved folketingsvalget 5. juni, og det har medført kritik fra flere af partiets medlemmer af Folketinget. Noget, der ikke er hverdag i partiet, der er kendt for at slå hårdt ned på urostiftere.Mens DF-formand Kristian Thulesen Dahl er tavs om emnet, siger gruppeformand Peter Skaarup, at partiet er ved at indstille sig på en tilbagegang.Ifølge Ritzau Index, der er et vægtet gennemsnit af meningsmålinger, står DF til 12,3 procent af stemmerne. Partiet fik ved 2015-valget 21,1 procent af stemmerne.* Det er ikke billigt at beskytte Stram Kurs-leder Rasmus Paludan, når han bevæger sig rundt i landet.En opgørelse fra Rigspolitiet viser ifølge TV2, at politiets udgifter relateret til Rasmus Paludan-demonstrationer er på 41 millioner kroner i perioden 1. januar til 29. april i år.Claus Oxfeldt, der er formand for Politiforbundet, siger, at det, efter at Stram Kurs og Rasmus Paludan blev opstillingsberettiget til Folketinget, 100 procent er en politiopgave at beskytte ham og folkene omkring ham.

* Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fortæller under et besøg på en friskole, at Venstre vil fastholde den nuværende støtte til friskolerne og sende et mindre millionbeløb til puljer, der skal støtte skolerne.Venstre vil fastholde den nuværende koblingsprocent på 76.

Koblingsprocenten beskriver det offentlige tilskud, friskoler får per elev. Det er beregnet ud fra den gennemsnitlige udgift til en folkeskoleelev tre år tidligere. Den nuværende støtte er altså 76 procent af det.

/ritzau/

SENESTE ERHVERV/POLITIK

MESTE LÆST ERHVERV/POLITIK (48 T)

19. AUG 2019 • 18:05 FOR ABONNENTER

Pladsen i 3. division blev sikret med hiv og sving

19. AUG 2019 • 16:42 FOR ABONNENTER

Mandagens leder: Vil han også købe Bornholm?

Mest læste