25. APR 2019 • 14:45ERHVERV/POLITIK

EL: Udregning af effekt af kontanthjælpsloft er makværk

Enhedslisten har ikke meget til overs for Finansministeriets udregning af effekten af kontanthjælpsloftet.

I en evaluering af kontanthjælpsloftet og 225-timers-reglen finder Finansministeriet, at reglerne har haft en målbar effekt på 450 fuldtidspersoner. Begge dele blev indført i 2015.

Ifølge finansminister Kristian Jensen (V) viser det, at effekten har stået mål med indgrebet. Den holdning deles mildt sagt ikke af Enhedslisten.

- Skal vi le eller græde? Efter mange måneders ihærdig søgen i ministeriets kæmpe regnemaskiner er man kommet frem til, at kontanthjælpsloftet bringer 450 personer i arbejde. Med en usikkerhedsmargin på 50 procent!

- Tænk engang, at landets højest ansete ministerium vil sætte sin troværdighed på spil ved at komme med sådan en gang makværk, skriver Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører Finn Sørensen i en kommentar til rapporten.

Han kalder desuden den førte politik og regeringen "kynisk".

- Det kan kun gå for langsomt med at få afskaffet de fattigdomsydelser. Det står som et af de meget højt placerede krav fra Enhedslisten, når vi efter valget skal diskutere en ny regerings politik, skriver arbejdsmarkedsordføreren.

Hos tænketanken Arbejderbevægelsens Erhvervsråd finder direktør Lars Andersen heller ikke meget at glæde sig over i rapporten.

- Det er absurd at høre finansministeren glæde sig over, at kontanthjælpsloftet og timereglen har øget arbejdsudbud med 450 mennesker, når loftet og timereglen samtidig har sendt tusindvis af familier under fattigdomsgrænsen, skriver han i en kommentar.

Lars Anders mener, at fattigdom mindsker mulighederne for en uddannelse. Ifølge ham kan begrænsningerne i ydelserne desuden sætte flere uden for arbejdsmarkedet, end det får ind.

- Kontanthjælpsloftet, som primært rammer børnefamilier, kan vise sig at blive rigtig dyrt på sigt. At det har fået 450 mennesker i job her og nu, er peanuts holdt op imod de skader, det forvolder, skriver Lars Andersen./ritzau/

SENESTE ERHVERV/POLITIK

MESTE LÆST ERHVERV/POLITIK (48 T)

Mest læste