21. FEB 2019 • 15:59ERHVERV/POLITIK

Mette Bock vil give særlig støtte til fire teatre

Teatersamarbejde i København skal nedlægges, og der skal skæres i tilskud til teaterbilletter, lyder forslag.

Fredericia Teater, Randers Egnsteater, Vendsyssel Teater og Aveny-T på Frederiksberg gør det så godt, at de skal have mere økonomisk støtte fra det offentlige.

Sådan lyder et forslag fra kulturminister Mette Bock (LA), der torsdag fremlægger sit udspil til forhandlinger om scenekunst.

Mette Bock betegner de fire teatre som "fyrtårne", der viser nye veje.

- For eksempel har Aveny-T på enestående vis formået at række ud til de helt unge teatergængere, forklarer Mette Bock.- Man kunne selvfølgelig også have smurt det tyndt ud i et lige stort lag til alle teatre. Men det gør vi altså ikke, for vi har brug for de her fyrtårne.

Spørgsmål: Burde de teatre, som eksempelvis Fredericia, der opsætter succesfulde musicals, ikke kunne overleve på markedsvilkår?

- Det er muligt, at det kan det på længere sigt, siger Mette Bock.- Fredericia Teater rækker også ud til internationalt samarbejde. At udlandet får øje på et lille land som Danmark, tror jeg faktisk ikke kun kommer Fredericia Teater til glæde og gavn. Det vil andre teatre også kunne få glæde af.Ministeren foreslår, at de tre jyske teatre skal have en merbevilling på ni millioner kroner årligt. Mens Aveny-T kan se frem til et fast statstilskud på tre millioner årligt ud over den støtte, teatret får i forvejen.

Pengene kommer fra det, ministeriet kalder "omprioriteringer", det vil sige besparelser andre steder på området for scenekunst.Blandt andet foreslås det at nedlægge institutionen Det Københavnske Teatersamarbejde, der i dag profilerer og fordeler støtte til fire københavnske teatre.

Ministeriet vurderer, at man kan spare 2,6 millioner kroner ved at give støtten direkte til teatrene i stedet.

Derudover skal der blandt andet spares på støtten til teaterbilletter, der sælges med rabat, både til børn og voksne./ritzau/

SENESTE ERHVERV/POLITIK

MESTE LÆST ERHVERV/POLITIK (48 T)

17. OKT 2019 • 19:46 FOR ABONNENTER

15 kvinder har sparket gang i nyt fodboldhold

17. OKT 2019 • 17:23 FOR ABONNENTER

Butikken fortsætter længere oppe ad vejen

Mest læste

13. OKT 2019 • 10:37 FOR ABONNENTER

I Sverige er han Mr. 100 procent

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet