18. OKT 2018 • 23:50ERHVERV/POLITIK

OVERBLIK: Sådan vælger Alternativet sin borgmester

Den 28. oktober skal Alternativets medlemmer i København finde partiets nye borgmester i byen.

Alternativets gruppe i Borgerrepræsentationen og partiets bestyrelse i København er enige om, at medlemmerne skal hjælpe med at finde en ny borgmester.Det er blevet aktuelt, efter at partiets nu forhenværende kultur- og fritidsborgmester, Niko Grünfeld, har valgt at trække sig fra posten.Sådan foregår afstemningen:

* Den, der får flest stemmer, bliver borgmester. Hvis der er stemmelighed, bliver der stemt igen med de kandidater, der har fået flest stemmer.

* Der kan højest stemmes to gange. Bliver der ikke fundet én med flest stemmer, bestemmer gruppen i borgerrepræsentationen.* Kun medlemmer af Alternativet København kan stemme. Medlemmer har stemmeret 14 dage efter første kontingentbetaling.

* Man får stemmeret ved at møde op til afstemningen 28. oktober. Der er ikke digital afstemning.* Kandidaterne sender informationsmateriale til medlemmerne samlet. De laver også en video på tre minutter, som skal publiceres på Alternativets medier.

* Gruppen i borgerrepræsentationen og kandidaterne kan være aktive på sociale medier, men udtaler sig ikke til pressen i digitale, radio eller trykte medier eller lignende.

* Der er enighed om, at aktivitet på sociale medier ikke omhandler afstemningen eller emner, som kan forveksles med kampagne.* Bestyrelses faciliterer mødet sammen med Landssekretariatet, og bestyrelsen støtter ikke op om enkelt kandidater.

Kilde: Alternativet/ritzau/

SENESTE ERHVERV/POLITIK

MESTE LÆST ERHVERV/POLITIK (48 T)

20. NOV 2018 • 08:12

Byens juletog kommer op i dag

20. NOV 2018 • 06:48 FOR ABONNENTER

Snart tændes der op i den nye sanua

Mest læste

17. NOV 2018 • 09:33 FOR ABONNENTER

Tiden modarbejder et nyt FC Bornholm

16. NOV 2018 • 18:55 FOR ABONNENTER

Spændende avlshingst flytter til Bornholm

15. NOV 2018 • 16:45 FOR ABONNENTER

Toft tror på titlen