18. OKT 2018 • 00:49ERHVERV/POLITIK

Alternativets kulturborgmester trækker sig efter kritik

Efter historier om blandt andet urigtige oplysninger i sit cv trækker Niko Grünfeld sig som kulturborgmester.

Alternativets kulturborgmester i København, Niko Grünfeld, trækker sig som borgmester. Det skriver han i en opdatering på Facebook.

Det sker, efter at Grünfeld har været under skarp kritik de seneste uger for urigtige oplysninger om sit cv og forhold om indretning og ansættelser.

- Min kæreste og mor til mine tre børn er i det sidste stykke tid blevet udsat for ting, som jeg ikke kan acceptere.- De skal ikke trues, de skal ikke antastes på vores hjemadresse. Desuden skal min person naturligvis ikke overskygge Alternativets grønne projekt, skriver han.

Alternativets gruppe i borgerrepræsentationen vil ifølge Ritzaus oplysninger muligvis allerede torsdag udpege en afløser til borgmesterposten.Niko Grünfeld, der er medstifter af Alternativet, ville onsdag ikke lade sig interviewe om sin beslutning.Han var i 2017 partiets spidskandidat til kommunalvalget i København, hvor Alternativet sikrede sig 10,5 procent af stemmerne.

At borgmesteren trækker sig modtages med stor ærgrelse hos Uffe Elbæk, der er politisk leder i Alternativet.- Det er Nikos egen beslutning, slår han fast.I sidste uge bragte Radio24syv en artikel om, at Grünfeld i forbindelse med kommunalvalget sidste år i sit cv havde oplyst, at han havde en master i positiv psykologi. Det var dog ikke sandt.Igen kunne radioen tirsdag i denne uge fortælle, at den nu afgående borgmester i 2015 under folketingsvalget angav, at han havde en kandidatuddannelse i sit cv. Det passede dog heller ikke.Begge sager har politikeren undskyldt for efterfølgende. Men sent onsdag aften valgte han at gå af.

- Samtidig har de fejl, som jeg har begået - og som jeg har undskyldt for - betydet, at jeg ikke kan fokusere målrettet på den politiske opgave, som jeg har taget på mig, som jeg ønsker, skriver han på Facebook./ritzau/

SENESTE ERHVERV/POLITIK

MESTE LÆST ERHVERV/POLITIK (48 T)

Mest læste

18. APR 2019 • 23:35SPORT

Nyt stadionnavn til høring

18. APR 2019 • 17:29SPORT

NB Bornholm tabte i Hellerup

18. APR 2019 • 16:16SPORT

Rønne fB sejrede skærtorsdag