24. SEP 2018 • 07:05ERHVERV/POLITIK

Danmark sætter fokus på terror og pigers rettigheder i FN

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) og minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs (V) er i New York.

FNs 73. generalforsamling begynder i denne uge i New York, og udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) og minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs (V) deltager. Også statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er til stede.

Samuelsen vil blandt andet have fokus på reformer af FN-systemet, konflikten i Syrien og kampen mod terrorisme.Tørnæs sætter blandt andet fokus på piger og kvinders ret til at bestemme over deres egen krop.

Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Ifølge Anders Samuelsen skal Danmark være med til at styrke FNs rolle som "en vigtig del af svaret på nutidens og fremtidens konflikter".

- Det kræver, at FN kan levere effektive, fleksible og relevante svar på de mange konflikter rundt om i verden, siger Samuelsen i pressemeddelelsen.

- Jeg vil under årets generalforsamling blandt andet have fokus på konflikten i Syrien og kampen mod terrorisme, som jo i den grad er noget, der kræver globalt samarbejde, siger han.

For Tørnæs handler det om, at piger og kvinder har mulighed for at bestemme, hvem de vil have børn med, og hvor mange og hvornår.

- Det er simpelthen en ret, alle bør have. Desværre oplever netop kvinders og pigers seksuelle og reproduktive rettigheder og sundhed i disse år et stort modpres, også fra lande, vi ellers normalt er enige med.- Det vil jeg tage op igen under mine møder i FN, siger Tørnæs.

VLAK-regeringen kommer i dette efterår med et klimaudspil. Og netop klimaet kommer til at fylde en del i FN-regi, vurderer Løkke.

- På vej mod FNs generalforsamling i New York, hvor klimaforandringerne kommer til at fylde godt på dagsordenen. Det påvirker os alle, skrev Løkke i weekenden på Instagram.

Regeringens klimaudspil vil formentlig indeholde en deadline for udfasning af benzin- og dieselbiler. Det sagde Løkke til Berlingske i weekenden.

- Jeg har en klar ambition om, at vi sætter en deadline, men vi skal finde en balancegang, hvor det ikke bliver et slag i luften.- Vi skal kigge på teknologiudviklingen, og det er klart, at teknologien bliver billigere med årene, sagde Løkke, som på nuværende tidspunkt ikke ønsker at sætte et årstal på.

/ritzau/

SENESTE ERHVERV/POLITIK

MESTE LÆST ERHVERV/POLITIK (48 T)

25. JUN 2019 • 21:41

Købmand med overskud

25. JUN 2019 • 20:03 FOR ABONNENTER

Ombygning til madskole er nu i gang

25. JUN 2019 • 18:17 FOR ABONNENTER

Selvtilliden har fået et kæmpeboost

25. JUN 2019 • 17:27

100.000 kr. cyklet ind

25. JUN 2019 • 16:52

Tøjslange på 286 meter

25. JUN 2019 • 16:19

Nu takker direktøren af

Mest læste