14. JUN 2018 • 07:30ERHVERV/POLITIK

QUIZ: Hvor meget ved du om Folkemødet og Bornholm?

Torsdag begynder Folkemødet på Bornholm. Her kan du afprøve din viden om begivenheden og klippeøen.

Folkemødet på Bornholm finder i år sted 14.-17. juni.



Her kan du teste din viden om Folkemødet med ti spørgsmål, der hver har tre svarmuligheder.





1. I hvilken by holdes Folkemødet?

a: Rønne

b: Svaneke

c: Allinge



2. I hvilket år fandt det første folkemøde sted?

a: 2008

b: 2011

c: 2014



3. Hvilken politiker omtales jævnligt som "far" til Folkemødet?

a: Lars Løkke Rasmussen (V)



b: Bertel Haarder (V)

c: Kristian Thulesen Dahl (DF)





4. Folkemødet er skabt med inspiration fra en lignende begivenhed i udlandet. Hvilken?

a: Arendalsuka i Norge



b: SuomiAreena i Finland.



c: Almedalsveckan i Sverige.



5. Hvor mange indbyggere var der på Bornholm pr. 1. april 2018 ifølge Danmarks Statistik?

a: 39.624



b: 48.764



c: 57.288



6. Hvor mange procent af Bornholms samlede omsætning på turisme står det fire dage lange folkemøde for?

a: 5 procent



b: 20 procent



c: 40 procent



7. Hvor mange besøgende var der i alt på Folkemødet 2017?

a: 25.000



b: 62.000



c: 98.000



8. I 2015 skabte det røre, at Trykkefrihedsselskabet inviterede en kontroversiel islamkritiker til Folkemødet. Hvem?



a: Den indisk-britiske forfatter Salman Rushdie



b: Den hollandske politiker Geert Wilders



c: Den somalisk-hollandske forfatter Ayaan Hirsi Ali





9. Folkemødet har også haft deltagelse af en meget omtalt aktivistgruppe, der besøgte Bornholm i 2016. Hvilken?

a: Pink Action

b: Anonymous

c: Pussy Riot





10. Hvem udvikler og afholder Folkemødet for Bornholms Regionskommune?

a: Region Hovedstaden



b: Foreningen Folkemødet



c: Folketinget



Svar: 1: c, 2: b, 3: b, 4: c, 5: a, 6: a, 7: c, 8: b, 9: c, 10: b.

Kilder: Folkemoedet.dk, Danmarks Statistik.



/ritzau/

SENESTE ERHVERV/POLITIK

MESTE LÆST ERHVERV/POLITIK (48 T)

Mest læste

17. SEP 2018 • 19:11SPORT

Magnus Cort sagde selv fra til VM

15. SEP 2018 • 18:06SPORT

NB Bornholm skuffede mod KFUM

15. SEP 2018 • 17:39SPORT

En af de gode dage i Rønne

15. SEP 2018 • 14:58 FOR ABONNENTER

Hasses hemmelige mission: Saml et fodboldlandshold