15. MAJ 2018 • 17:41ERHVERV/POLITIK

Tænkepause udskyder forhandlinger om nyt medieforlig

Partierne skulle have mødtes tirsdag til medieforhandlinger. Kulturministeren har udskudt mødet.

Kulturminister Mette Bock (LA) har brug for at overveje det videre forløb i forhandlingerne om et nyt medieforlig. Derfor har hun udskudt tirsdagens planlagte møde.

- Inden vi genoptager møderne om medieforliget, har jeg brug for at danne mig et overblik over forhandlingerne, og derfor er dagens møde udskudt til senere på ugen, siger Mette Bock i en skriftlig kommentar.

SF-formand Pia Olsen Dyhr sagde forud for tirsdagens forhandlinger, som altså endte med at blive aflyst, at hun forventede, at SF snart er fortid i forhandlingerne om et nyt medieforlig.

Det skyldes blandt andet, at DR skal spare 20 procent. Det forhandlede regeringen og Dansk Folkeparti på plads, inden forhandlingerne begyndte.

- Regeringen vil massive besparelser på public service. Det er 20 procent på DR, det er besparelser på TV2-regionerne, og det er besparelser på Radio24syv.

- Vi vil ikke være med til så massive besparelser på public service. Og slet ikke børne- og ungeområdet, siger Pia Olsen Dyhr.

Enhedslistens medieordfører, Søren Søndergaard, mener, at kulturministeren har taget konsekvensen af, at det så ud til, at forhandlingerne ville bryde sammen tirsdag.- Vi håber, at hun vil bruge tænkepausen fornuftigt. Hvis hun vil bruge den til at komme med et udspil, der sikrer, at public service ikke bliver beskåret, så er vi med.

- Men det er klart, at hvis hun vil give frit løb til troldefabrikker, fake news-fabrikanter, og til at store mediekoncerner kan købe TV2, så er vi selvfølgelig ikke med, siger han.

Om Enhedslisten ender med at være med i et medieforlig, afhænger ifølge Søren Søndergaard af, hvorvidt kulturministeren tager ved lære af det første forløb.Socialdemokratiet afventer det næste møde, og om regeringen her vil give indrømmelser. Det skriver medieordfører Mogens Jensen i en sms til Ritzau./ritzau/

SENESTE ERHVERV/POLITIK

MESTE LÆST ERHVERV/POLITIK (48 T)

Mest læste

19. JAN 2019 • 19:17 FOR ABONNENTER

Frederik føler sig klar til Superligaen