12. FEB 2018 • 14:42ERHVERV/POLITIK

TDC: Konsortium fremsætter nyt købstilbud

TDC-aktionærerne kan få 50,25 kroner per aktie, hvis tilbud fra konsortium accepteres. Bestyrelse nikker ja.

TDC kan være kommet tættere på et salg, efter at et konsortium bestående af PFA Pension, PKA Pension, ATP og investeringsbanken Macquarie har hævet deres bud på selskabet.

Konsortiet erklærer sig ifølge en pressemeddelelse fra TDC villig til at betale 50,25 kroner per aktie.

Det er en smule højere end det forrige bud, der lød på 48 kroner per aktie.Det er samtidig hele 25,6 procent mere end aktiekursen 31. januar - dagen før TDC offentliggjorde nyheden om, at man ville købe MTG Nordics.

Tilbuddet er imidlertid betinget af, at man opnår en ejerandel på mindst to tredjedele af selskabet, og at købet af MTG Nordics annulleres.

TDCs bestyrelse har anbefalet at sige ja til tilbuddet på trods af, at man altså havde besluttet sig for at forfølge en helt anden strategi, hvor man selv ville til at levere tv-indhold.

Konsortiet har tidligere meldt ud, at man i stedet ville gøre TDC til en endnu stærkere leverandør af fibernet- og mobilinfrastruktur.

Og det gentages i en pressemeddelelse, som er udsendt mandag eftermiddag.

- Konsortiets strategi vil være, at TDC’s samlede fastnet og mobilnetværk åbnes for alle telekommunikationsvirksomheder og -udbydere for derved at skabe øget konkurrence til fordel for privat- og erhvervskunder i hele Danmark.

- For at opnå dette dannes en ny, uafhængig forretningsenhed med fokus på at udvikle og forvalte TDCs telekommunikationsnetværk, står der i pressemeddelelsen.Sammenlagt svarer tilbuddet til en pris på TDC på 40,8 milliarder kroner.

Tilbuddet bliver fremsat til de nuværende aktionærer, når Finanstilsynet har godkendt tilbudsdokumentet.

Nyheden om det nye købstilbud har sendt TDC-aktien i vejret med 13,11 procent i løbet af mandagen. Den handles nu i kurs 49,35./ritzau/

SENESTE ERHVERV/POLITIK

MESTE LÆST ERHVERV/POLITIK (48 T)

19. FEB 2019 • 18:16 FOR ABONNENTER

Regionen: Vi arbejder ihærdigt på en løsning

19. FEB 2019 • 18:13 FOR ABONNENTER

Politiker i chok: Det her er rivegalt

19. FEB 2019 • 15:17 FOR ABONNENTER

Lammene blev hans skæbne

19. FEB 2019 • 14:20 FOR ABONNENTER

Peter og Jess på gyngende grund blandt aktivister

Mest læste