11. FEB 2018 • 13:10ERHVERV/POLITIK

Kommuner kalder svinekødsdebat for pseudopolitik

Forældrebestyrelser kan sagtens selv håndtere madpolitikken i institutionerne, siger KL-udvalgsformand.

Når politikere på Christiansborg vil bestemme over menuen i landets børnehaver, kaster de sig over "pseudoproblemer", som de bør lade institutionerne klare selv.Det mener Rebilds borgmester Leon Sebbelin (R), der er formand for KLs Børne- og Kulturudvalg.

- En gang imellem kan man godt få den tanke, at vi har en række folketingspolitikere, der måske burde have stillet op her i efteråret til kommunalvalget, siger han.I et interview med Berlingske søndag, gør udlændinge- og integrationsordfører Mattias Tesfaye (S) sig til talsmand for, at landets kommunalbestyrelser bør diktere, hvordan hverdagen i de kommunale institutioner bør forløbe på områder som blandt andet kostpolitik og kønsopdelt svømmeundervisning.Dermed er Socialdemokratiet, Venstre og Dansk Folkeparti enige om, at det skal dikteres politisk, om der skal være svinekød i institutioners frikadeller eller ej.Det ser Leon Sebbelin dog som unødvendigt, når der i forvejen findes forældrebestyrelser i landets kommuner, der kan diskutere den slags.- Jeg tror, det er endnu et af de her pseudoproblemer, som man på Christiansborg har frygtelig travlt med at forholde sig til, siger han.Han synes, at politikerne skulle koncentrere sig om landspolitikken.- Hvis man frygteligt gerne vil have fingrene nede i hverdagen i 98 kommuners daginstitutioner fra Christiansborgs side af, så tror jeg, at det er et forkert sted, man har ladet sig vælge ind.

- Så måtte man have udvalgt sig den kommune, man selv bor i og arbejde med det, lyder det.

Sebbelin bakkes op af Hjørrings socialdemokratiske borgmester, Arne Boelt, der også er formand for det nordjyske kommunekontaktråd.- Jeg bliver altid lidt nervøs, når man laver alt for mange regler for, hvad der skal være i institutioner. Også når man nærmer sig religion og andre spørgsmål. Det synes jeg vi skal være meget forsigtige med, siger han til DR Nordjylland.

Meldingen fra Socialdemokratiet kommer i kølvandet på, at partiet mandag præsenterede et udlændingeudspil.

I udspillet kunne man blandt andet læse, at det fremover ikke skal være muligt at søge såkaldt spontant asyl i Danmark.

Diskussionen om svinekød i institutioner var også oppe i 2016. Da besluttede byrådet i Randers Kommune, at svinekød skulle være obligatorisk i kommunens daginstitutioner.

/ritzau/

SENESTE ERHVERV/POLITIK

MESTE LÆST ERHVERV/POLITIK (48 T)

22. FEB 2019 • 15:51 FOR ABONNENTER

Menighedsråd vil bygge nyt hus tæt på kirken

22. FEB 2019 • 14:18 FOR ABONNENTER

DBU-formand klar til genvalg i 2020

Mest læste

22. FEB 2019 • 14:18 FOR ABONNENTER

DBU-formand klar til genvalg i 2020