23. OKT 2017 • 13:28ERHVERV/POLITIK

Borgmester for tilfredse borgere: Vi har skabt en grøn oase

Ifølge en ny undersøgelse er borgerne i Frederiksberg Kommune de mest tilfredse.

Landets mest tilfredse borgere bor i Frederiksberg Kommune, hvis man skal tro en undersøgelse fra Exometrics.

- Frederiksberg er en tryg, grøn og veldreven kommune. Det er de meldinger, vi får, når vi laver borger- og brugerundersøgelser. De er generelt glade for byen og de oplevelser, de har i den, siger Jørgen Glenthøj



Det er ikke tilfældigt, at borgerlige kalder Frederiksberg "den grønne ø i det røde hav". Dels er kommunen i årtier styret af De Konservative, dels vejer miljøet tungt, mener borgmesteren.

- I årtier har vi haft fokus på det grønne. Men også på det veldrevne, sociale Frederiksberg. Det har en betydning, siger Jørgen Glenthøj.

Exometrics har spurgt 5000 danskere om at bo i deres kommune, indkøb, transport, kultur, institutioner og skoler, sport og udbud af boliger.



Borgernes tilfredshed måles på en skala fra 1 til 5. Kommunerne placeres efter borgernes samlede bedømmelse af de syv områder.

Spørgsmål: Frederiksberg er kendt for socialkonservatismen: I er ikke så konservative, at det gør noget, som statsminister Poul Schlüter sagde?

- Målet for mig som borgmester er, at vi har en by for alle borgere. Der er løbende inddragelse af alle partier. Socialkonservativ betyder, at vi holder hovedet koldt og hjertet varmt, siger Jørgen Glenthøj.

Han kalder Frederiksberg en "moderne landsby midt i en metropol". Frederiksberg har skabt sin egen identitet med de mange træer, mener han.

- Vi holder gaderne rene og fri for graffiti. Det gør en forskel, at vi har skabt en tryg og grøn oase, siger borgmester Jørgen Glenthøj.

/ritzau/

SENESTE ERHVERV/POLITIK

MESTE LÆST ERHVERV/POLITIK (48 T)

24. SEP 2018 • 09:20 FOR ABONNENTER

Forening investerer i bedre boliger i Rønne

Mest læste