21. APR 2017 • 11:08ERHVERV/POLITIK

OVERBLIK: Her protesterer de over ny overenskomst

Selv om nye aftaler for det private arbejdsmarked faldt på plads torsdag, er der ikke lutter glade miner.

Fredag har flere faggrupper vist deres utilfredshed med den overenskomst, der torsdag blev vedtaget. Her får du et overblik over, hvem der demonstrerer deres utilfredshed og lidt af baggrunden for hvorfor:* Slagterierne Sæby, Herning, Horsens, Skærbæk og Rønne har nedlagt arbejdet. Medarbejderne protesterer over overenskomsten, som de ikke føler tilgodeser dem. Der er tale om omkring 2000 medarbejdere.

* Også kødkvægsslagterne på slagteriet Himmerlandskød i Farsø har nedlagt arbejdet. Slagteriet står for en fjerdedel af landets kødkvæg.

* Foran fagforeningens 3Fs hovedkontor i København demonstrerer vrede stilladsarbejdere. De utilfredse stilladsarbejdere har medbragt et banner med ordene: "I er ude af trit med medlemmerne".* Utilfredsheden stammer fra mindre fagforbund, hvor overenskomstresultat ikke fik en varm modtagelse. Blandt de danske slagteriarbejdere stemte 98 procent nej.

- Kollegerne er godt klar over, at de ikke opnår noget lige nu. Men de vil gerne vise deres frustration over det meget magre resultat, siger Klaus Olesen, der er tillidsmand på slagteriet i Horsens.

* Også i 3Fs byggegruppe var der et flertal for et nej til den indgåede aftale. Her stemte 77 procent nej. I den største gruppe - industrigruppen - stemte 51 procent nej.* Samlet set stemte 59,1 procent af 3Fs medlemmer nej til overenskomsten.

* Store andele af HK og Dansk Metal stemte ja, og dermed var der samlet set et flertal blandt LO-medlemmerne for at indgå en samlet aftale.Kilde: Danish Crown, DR Nordjylland, Avisen.dk.

/ritzau/

SENESTE ERHVERV/POLITIK

MESTE LÆST ERHVERV/POLITIK (48 T)

Mest læste