1. SEP 2015 • 14:39SPORT

FC Vestsjælland vil opbygge vinderkultur efter trænerfyring

FC Vestsjælland-træner Michael Hansen blev tirsdag fyret efter en miserabel sæsonstart i 1. division. BT har taget en snak med sportsdirektør Jacob Gaxe Gregersen om fyringen.

FC Vestsjælland har efter nedrykningen fra Superligaen skilt sig af med flere af forrige sæsons bærende kræfter, og kun fået få rutinerede spillere ind. Manøvren er dog indtil videre mislykkedes, for FCV ligger nu næstsidst i 1. division.

»Resultaterne har svigtet. Tre point (efter seks kampe, red.) er for lidt. Vi har underpræsteret, og det er som regel træneren, der står forrest,« siger Gaxe.Men er de mange spillerafgange ikke også en del af forklaringen?

»Jo, for pokker, det har det da selvfølgelig. Vi fik en forfærdelig start i foråret, men klør på, får en god udvikling og kommer i pokalfinalen, som var fantastisk for klubben. Men vi ender med at punktere, og det gør rigtig nas. Det er vi desværre ikke rigtig kommet os over. Så er der mange spillere, der har forladt os. Når man rykker ned, er der en økonomisk hverdag, man skal forholde sig til. Manglende tv-penge, færre sponsorindtæger - det hele hænger sammen. Derfor har nogle gode spillere måttet forlade butikken, så det har i allerhøjeste grad noget at sige. Men det ændrer ikke på, at klubben gerne vil opbygge en vinderkultur og vinde fodboldkampe. Det har vi ikke gjort, og det er noget møg.«

Har du også et ansvar for jeres placering i tabellen?

»Jeg er sportsdirektør og har det overordnede ansvar, så det kan jeg ikke løbe fra - og det gør jeg heller ikke. Jeg knokler på hver dag, og der er nogle ting, der ikke er lykkedes, og det må jeg forholde mig til.«Hvad skal jeres kommende cheftræner kunne?

»Vi har brug for en stærk person med tydelighed omkring sig, der vil bygge videre på de rigtig gode ting her i FC Vestsjælland - og det kommer der også. Og så skal vi have skabt - eller genopbygget - en vinderkultur plus en masse andre ting. Det er dét, det handler om: Vi skal have nogle succeser og vinde nogle fodboldkampe.«

Går I efter etablerede trænere eller nyere navne?

»Vi kigger efter en person, der kan løse det her sammen med resten af trænergruppen, sammen resten af staben og sammen med klubben. Så om han er ung eller gammel, tyk eller tynd, det er fuldstændig ligegyldigt. Vi vil have en, der kan løfte det her.«Er I tilfredse med transfervinduet?

»Vi skulle have nogle spillere ud, og det må man sige, vi har fået. Vi har sparet nogle penge, og det var også vigtigt for at få det hele til at hænge sammen økonomisk. Men vi har også fået nogle spændende spillere ind, som vi glæder os til at gøre rigtig gode. Så skal vi nok få noget slagkraft i FCV.«

18. MAJ 2019 • 17:20 FOR ABONNENTER

Pinds perspektiv: Vinteren kommer

Mest læste