18. MAJ 2019 • 20:52INDLAND/KRIMINAL

Nordiske medier flytter Eurovision-dækning ud af området

Sikkerheden ved Eurovision i Tel Aviv er for dårlig, mener medier, der ikke dækker fra presserummet.

En række nordiske medier dropper at dække lørdagens Eurovision Song Contest fra selve presserummet ved arenaen i Tel Aviv i Israel, fordi de finder sikkerheden for dårlig.Det gælder blandt andet svenske Aftonbladet og nyhedsbureauet TT samt norske VG.Det samme har flere danske medier - DR, Ekstra Bladet, BT og Ritzau. De vil dække Eurovision fra andre steder end presserummet.- Jeg forventer højere sikkerhed på et verdensarrangement som dette, der også foregår i et uroligt område, siger Karin Schmidt Hellsing, redaktionschef hos Aftonbladet, til TT.

Beslutningen kommer, efter at to mænd torsdag lykkedes med at komme ind i et afspærret område ved arenaen.European Broadcasting Union (EBU), som står for afviklingen af showet, bekræfter, at den ser med alvor på sagen.Men EBU mener, at sikkerhedsniveauet stemmer overens med den lokale lovgivning og unionens egne krav. Det skriver EBU i en mail til Aftonbladet.Forud for afviklingen af showet i Tel Aviv kom spørgsmålet om sikkerhed også op.EBU henvendte sig direkte til den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu. Det skyldtes, at der på det tidspunkt manglende en del af finansieringen.

Siden har både Israel og EBU lovet, at sikkerheden er høj. Sikkerheden for tilskuere, ansatte og deltagere prioriteres højt, lyder det.Den danske deltager ved Eurovision 2019, Leonora Colmor Jepsen, er tryg ved sikkerheden, selv om der har været sikkerhedsbrud, og flere medier har forladt området.- Det vidste jeg slet ikke, der havde været, men jeg ved, at sikkerheden er der rigtig godt styr på, så jeg føler mig fortsat tryg, siger hun.Lørdagens Eurovision Song Contest starter lørdag aften klokken 21. Showet bliver vist på DR 1.Leonora synger som deltager nummer seks med sangen "Love Is Forever".

/ritzau/TT

SENESTE INDLAND/KRIMINAL

MESTE LÆST INDLAND/KRIMINAL (48 T)

14. SEP 2019 • 12:53

Vrooouuummm!

14. SEP 2019 • 09:02 FOR ABONNENTER

Kommunens spareøvelse kan koste 10 lærere jobbet

14. SEP 2019 • 07:54 FOR ABONNENTER

Bolchemager laver mormormad i nyt firma

Mest læste

12. SEP 2019 • 20:15 FOR ABONNENTER

Et nyt spil er kommet til Bornholm

11. SEP 2019 • 11:21 FOR ABONNENTER

Lasse Holmgaard tilknyttes Elite Bornholm

11. SEP 2019 • 07:14SPORT

Fine løb på våd travaften