5. JUL 2018 • 20:17INDLAND/KRIMINAL

Mistanke om listeria: Coop og Lidl kalder søde majs tilbage

Dybfrosne søde majs solgt i Coop og Lidl kan indeholde listeria, og derfor tilbagekaldes de nu.

Både Coop Danmark og Lidl kalder dybfrosne ekstra søde majs tilbage på grund af mistanke om listeria.

Det skriver virksomhederne i pressemeddelelser.

Der er god grund til at tjekke fryseren ekstra grundigt, da Coop ikke har solgt majsene siden sidste efterår.Det drejer sig om søde majs fra producenterne Greenyard Frozen Hungary og Pinguin Foods Hungary, som er solgt fra august 2016 til og med november 2017.

Produkterne hedder specifikt "Coop Ekstra søde majs" og "Ekstra søde majs".De er solgt i dagligvarebutikkerne Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’- & LokalBrugsen, Fakta, Brugsen og Irma samt på hjemmesiden coop.dk/mad.

Også Lidl tilbagekalder produkterne, som er solgt over hele landet.Listeriabakterier kan være sundhedsskadelige, hvis majsene ikke koges, før de spises.

Derfor råder Coop og Lidl deres forbrugere til at levere de pågældende frosne majs tilbage til butikken eller smide dem ud.

I alt er 47 personer i Europa blevet smittet med listeria. Heraf er ni personer døde. Det oplyser EFSA, der er et europæisk fødevareinstitut, som rådgiver EU-systemet om den nyeste viden.I Danmark er i alt fire personer blevet smittet med listeria, og en er død. Det siger Nikolas Hove, der er beredskabschef hos Fødevarestyrelsen, til DR Nyheder.

ESFA har undersøgt sagen i et år og siger nu, at udbruddet af listeria sandsynligvis stammer fra frosne majs fra Ungarn.

/ritzau/

SENESTE INDLAND/KRIMINAL

18. MAR 2019 • 15:11INDLAND/KRIMINAL
DMI: Marts er rekordvåd

MESTE LÆST INDLAND/KRIMINAL (48 T)

Mest læste