9. OKT 2017 • 20:35INDLAND/KRIMINAL

Aarhus Letbane regner med at være på skinner inden syv uger

Aarhus Letbane vil ikke sætte præcis dato på åbningen endnu, men har givet sig selv en bagkant.

Letbanen skal på skinnerne med passagerer inden 26. november. Sådan lyder forventningen hos Aarhus Letbane, skriver TV2 Østjylland.Det er samtidig skæringsdatoen for, hvornår der ville komme eventuelle ekstraudgifter til busdrift.Skulle åbningen ske efter den dag, skal der derfor findes penge til yderligere busdrift på Letbanens indre strækning.Aarhus Letbane fortæller, at man er indstillet på at dække "eventuelle meromkostninger til busdrift som følge af Letbanens forsinkede idriftsættelse".

Selskabet Keolis, som skal stå for den daglige drift af letbanen, sender 16. oktober en opdateret version af sikkerhedsledelsessystemet til Trafikstyrelsen.

Letbanen skulle have været åbnet lørdag 23. september med blandt andet gospelkor og kransekage, men åbningsfesten blev aflyst i sidste øjeblik, fordi Trafikstyrelsen ikke kunne godkende letbanens sikkerhedssystemer.Det handlede blandt andet om, at planerne for hvordan uheld og problemer helt praktisk skal håndteres ikke havde den fornødne kvalitet.

Lært af erfaring vil Aarhus Letbane ikke sætte en præcis dato for åbningen, før Trafikstyrelsen har accepteret og godkendt sikkerhedsplanerne./ritzau/

SENESTE INDLAND/KRIMINAL

MESTE LÆST INDLAND/KRIMINAL (48 T)

21. SEP 2018 • 15:38 FOR ABONNENTER

Rapport: Beboerne er tilfredse med Toftegården

21. SEP 2018 • 14:26 FOR ABONNENTER

Fredagens leder: Så kommer vi til at se meget til Povl Anker

21. SEP 2018 • 14:15 FOR ABONNENTER

Læger ser mange fordele ved at få kommunen ind over

Mest læste