17. AUG 2017 • 10:41INDLAND/KRIMINAL

Det sidste medlem af Hvidstengruppen er død

Svend Egon Andersen, der var medlem af Hvidstengruppen under Anden Verdenskrig, er død. Han blev 97 år.

Det sidste medlem af Hvidstengruppen, Svend Egon Andersen, er død i en alder af 97 år.Det skriver Randers Amtsavis.

Svend Egon Andersen engagerede sig i kampen mod den tyske besættelsesmagt under Anden Verdenskrig. Som medlem af Hvidstengruppen deltog han ved nedkastninger af våben, som engelske flyvemaskiner foretog.

Hvidstengruppen var centreret om Hvidsten Kro, der ligger ved Randers.De fleste medlemmer af modstandsgruppen blev 11. marts 1944 anholdt af Gestapo, men Svend Egon Andersen blev advaret. Det lykkedes ham sammen med Andreas Stenz at flygte til Sverige, der var neutralt.

Her meldte han sig til Den Danske Brigade. Ifølge Randers Amtsavis overvejede han at tage tilbage til Danmark og kæmpe mod nazisterne, da han fik at vide, at hans venner i modstandsbevægelsen var blevet henrettet.

Det blev dog ved overvejelserne, og han fik ikke oplevet befrielsen i Danmark 5. maj 1945.I mange år var Svend Egon Andersen gift, men hustruen Marna Else Andersen døde i en alder af 90 år for 12 år siden.

De sidste år var han blind. Men han deltog alligevel til premieren af filmen "Hvidsten Gruppen" i 2012. Filmen begynder i Danmark i 1940, hvor tyskerne havde besat landet.

Den danske regering forsøgte at undgå oprør, men trods advarsler om at gøre modstand, dannes Hvidstengruppen.Svend Egon Andersen bisættes fredag./ritzau/

SENESTE INDLAND/KRIMINAL

MESTE LÆST INDLAND/KRIMINAL (48 T)

21. JUN 2018 • 15:16 FOR ABONNENTER

Fiskerne: Ingen kan lide at blive overvåget

21. JUN 2018 • 14:36 FOR ABONNENTER

Fiskeriminister vil i fælles kamp mod sælparasitter

Mest læste