10. AUG 2017 • 06:30INDLAND/KRIMINAL

Smukfest-vagter skal forhindre overgreb på festivalen

Generelt er vores gæster glade og positive mennesker, der ikke begår overgreb, vurderer festivaltalsmand.

Synlige vagter skal sikre, at der ikke sker overgreb i Skanderborgs dyrehave, når dette års Smukfest bliver afholdt.Det fortæller Poul Martin Bonde, der er talsmand for festivalen, som bliver afholdt for 38. gang.- Som festival prøver vi at forebygge og handle proaktivt og har synlige og positive vagter, der runderer på både festivalområdet og på vores campingområder. Og generelt venlige og hjælpsomme frivillige overalt i skoven, siger Bonde.Udtalelsen kommer, efter der har været særlig meget fokus på overgreb på Roskilde Festival og en række andre festivaler i Nordeuropa på det seneste.Men Smukfest har heldigvis ikke samme statistik, som andre steder, påpeger Poul Martin Bonde.

- Generelt er vores gæster glade og positive mennesker, der ikke begår overgreb over for hinanden, så det er heldigvis ikke noget, der har fyldt meget på Smukfest, siger han.

Ifølge Bonde har politiet i løbet af de sidste fire år modtaget tre anmeldelser i sædelighedskategorien i forbindelse med festivalen.Herunder en anmeldelse om året fra 2013 til og med 2015, mens der ikke tikkede nogle ind sidste år.Opfordringen lyder, at gæster, der måtte føle sig forulempet, bør henvende sig til den nærmeste vagt.- Vores vagter er instrueret i at tage alle henvendelser alvorligt og til at sikre en ligeværdig, seriøs og professionel behandling af alle henvendelser, siger talsmanden.Det er særligt vagterne, som festivaldebutant Julie Andersen nævner som et element, der gør hende tryg i bøgeskoven.- Der er mange vagter og frivillige, og man føler, at der altid er mennesker omkring en. Jeg har ikke tænkt over, at jeg synes, det er utrygt, siger den 24-årige.

Hun ankom til festivalen tirsdag sammen med sin veninde. Det giver en særlig tryghed, at man er to, påpeger Julie Andersen.- Vi fortæller lige hinanden, hvor vi går hen og følges, hvis en af os skal på toilettet, så vi altid ved, hvor hinanden er. Så er der ikke nogen, der går alene, siger hun.

/ritzau/

SENESTE INDLAND/KRIMINAL

MESTE LÆST INDLAND/KRIMINAL (48 T)

13. AUG 2017 • 13:06

Store Oprydningdag

Efter Store Legedag fredag og lørdag, blev det søndag store oprydningsdag i

13. AUG 2017 • 09:55

1.100 cyklister på vej øen rundt

Så er starten gået på årets Bornholms Rundt på cykel.

12. AUG 2017 • 16:34

Legedag på niveau med sidste år

Det overskyede vejr og et par regnbyger kunne ikke holde gæsterne væk fra S

12. AUG 2017 • 11:23

Vinden driller kajakroere

Bornholm Rundt i havkajak fik en strålende start med to gode dage med ...

12. AUG 2017 • 08:08

Flere end 1.000 cykler Bornholm Rundt

Tilmeldingen til søndagens Bornholm Rundt på cykel har rundet de magis...

Mest læste