10. AUG 2017 • 05:32INDLAND/KRIMINAL

Jamiroquai: Forvirret retrostjerne eller særdeles funky?

Jamiroquais koncert på Smukfest deler vandene. Én anmelder var tæt på at gå, mens Gaffa giver fem stjerner.

"Funkforvirret retrostjerne" og "fortidslevn".

Hverken BTs Jan Eriksen, Ekstra Bladets Thomas Treo eller Berlingskes Pernille Larsen var synderligt imponeret over det britiske funkband Jamiroquais optræden på Bøgescenerne på Smukfest onsdag aften.

Alle tre anmeldere giver således koncerten tre ud af seks stjerner.

Thomas Treo roser "en forbavsende medrivende indledning", og at bandet "i glimt formåede at forvandle den østjyske skovbund til et uimodståeligt glinsende dansegulv".Men derefter kniber det med de pæne ord om bandet fra London med Jay Kay med de fantasifulde hovedbeklædninger i spidsen.- Et ujævnt trip tilbage til fremtiden, konstaterer Ekstra Bladets anmelder.Af koncertens første fem numre var de tre fra albummet "Automaton", der udkom sidste år. Og det lød mildest talt meget dårligt, mener BTs anmelder.

- Måske var det derfor, at bandet i den første halvdel af koncerten spillede under angreb af nogle brutale 80er-fjollede elektrofunkede backtracks, som det også er tilfældet i titelnummeret "Automaton". Det lød ad H til.- Jeg overvejede flere gange at gå, skriver Jan Eriksen.

Heldigvis blev hittet "Cosmic Girl" vendepunktet omkring halvvejs inde i koncerten, mener BTs anmelder.Berlingskes anmelder konkluderer, at det kun sporadisk lykkedes briterne at nå op i en højere enhed.- Den boblende bas og pulserende synth gik igen på nye og ældre numre, men det var ikke alle bandets skæringer, der havde godt af at blive trukket over fem minutter, skriver Pernille Larsen.

En lidt bedre koncertoplevelse havde Jyllands-Postens Peter Schollert, der giver fire ud af seks stjerner.- Jamiroquai gik afgjort til sagen og gjorde sig fortjent til hyren (?!) med både velformede sange fra det nye album, "Automaton", og en stribe numre med mere eller mindre klassikerstatus hos fanskaren, skriver han.Gaffas anmelder er den langt mest positive blandt anmelderkorpset.- Jay Kay spændte hjelmen og sendte os tilbage til funk-fremtiden, konstaterer Ole Svidt, som kvitterer med fem ud af seks stjerner.- Bortset fra at de ikke spillede det store hit "Virtual Insanity", og at Jay Kays vokal godt kunne have været mikset en anelse højere, så var der ikke meget at udsætte på denne koncert.

/ritzau/

SENESTE INDLAND/KRIMINAL

MESTE LÆST INDLAND/KRIMINAL (48 T)

13. AUG 2017 • 13:06

Store Oprydningdag

Efter Store Legedag fredag og lørdag, blev det søndag store oprydningsdag i

13. AUG 2017 • 09:55

1.100 cyklister på vej øen rundt

Så er starten gået på årets Bornholms Rundt på cykel.

12. AUG 2017 • 16:34

Legedag på niveau med sidste år

Det overskyede vejr og et par regnbyger kunne ikke holde gæsterne væk fra S

12. AUG 2017 • 11:23

Vinden driller kajakroere

Bornholm Rundt i havkajak fik en strålende start med to gode dage med ...

12. AUG 2017 • 08:08

Flere end 1.000 cykler Bornholm Rundt

Tilmeldingen til søndagens Bornholm Rundt på cykel har rundet de magis...

Mest læste