7. AUG 2017 • 10:41INDLAND/KRIMINAL

Vejret svigter igen sommerhungrende danskere

DMI lover lunt vejr frem mod weekenden, men ellers bliver det en typisk sommeruge anno 2017.

Mange af landets skoleelever har en uge tilbage af en vejrmæssig dårlig sommerferie. Og det bliver ikke meget bedre, inden det nye skoleår begynder.Mens millioner af sydeuropæere gisper efter vejret på grund af ekstrem varme, har sommeren herhjemme været præget af regnfulde og grå dage og en næsten total mangel på det, DMI definerer som en "sommerdag" med over 25 graders varme.

Og det mønster fortsætter de kommende fem dage.Ingen af dagene byder på bragende solskin fra morgen til aften, og temperaturer højere end 23 grader vil være en overraskelse i forhold til prognosen fra DMI.- Der venter os en typisk sommeruge anno 2017, siger Mette Wagner, vagthavende meteorolog ved DMI.

- Generelt bliver det lunt med omkring 20 grader hver dag. Og så får vi en blanding af solskin, skyet vejr og regnbyger.At Danmark ikke mærker noget til hedebølgen sydpå skyldes, at fronter fra den nordlige del af Atlanterhavet presser sig på.- Fronterne forhindrer etablering af et højtryk, der kunne bringe varme med sig. Men højtrykkene når ikke at stabilisere sig, forklarer hun.Mandag bliver dog ganske flot med et pænt skud solskin til hele landet med enkelte undtagelser.- Et frontsystem fra England giver regn og gråvejr i det vestlige og nordlige Jylland, siger Mette Wagner.- Tirsdag bliver den luneste dag med op til 23 grader, fordi der bliver pumpet varme fra det sydøstlige Europa herop.Natten til onsdag trækker regnbyger igen ind fra vest.Den årlige musikfestival i Skanderborg begynder onsdag, og deltagerne bør nok have regnfrakken ved hånden.

- Som det ser ud, bliver det skyet med regnbyger ved Skanderborg. Men ved 20-tiden onsdag klarer det op, siger Mette Wagner.Både torsdag og fredag byder på "lidt eller nogen sol", spredte regnbyger og mellem 20 og 22 graders varme i dagtimerne.

/ritzau/

SENESTE INDLAND/KRIMINAL

MESTE LÆST INDLAND/KRIMINAL (48 T)

16. JUL 2018 • 14:35 FOR ABONNENTER

Hele historien: Pia og Christian sagde ja til hinanden

16. JUL 2018 • 13:58

Naturbrand i Nyker

16. JUL 2018 • 13:50 FOR ABONNENTER

Mandagens leder: Kold krig eller varm luft?

Mest læste