4. AUG 2017 • 15:48INDLAND/KRIMINAL

Danske fodboldkvinders præstation skal hyldes i Viborg

Når de danske EM-helte mandag lander i Danmark, bliver det Viborg, som skal stå for heltemodtagelsen.

Danmarks fodboldkvinder har klaret sig forrygende til EM i Holland, hvor de er kommet helt til finalen.Men hvor det oftest er København, der tager monopol på fejring af store sportspræstationer, bliver det Viborg, der i første omgang tager mod kvinderne, når de vender hjem mandag.Når det sker, skal der ikke mangle noget, forsikrer Viborgs borgmester, Torsten Nielsen (K).

- Vi vil lave en fest, som kan stå mål med, hvad det skal være. Vi vil gøre vores ypperste, for at kvinderne får en kæmpe oplevelse, siger han til DR P4 Midt og Vest.

Borgmesteren erkender, at det muligvis kan vække misundelse hos andre byer, men ifølge ham bør det netop ske i Viborg.

- For mig er det naturligt, at de skal fejres i Viborg, hvor de har officiel hjemmebane, forklarer han.Kvinderne ankommer til Midtjyllands Lufthavn i Karup, hvorefter de vil blive kørt i bus til Viborg Rådhus, som vil tage hånd om den officielle fejring.

Efter fejringen i Viborg tager spillerne et fly til København, hvor endnu en hyldest venter, så hovedstadens fodboldfans også kan få lov til at sige tillykke.Det fremgår af en pressemeddelelse fra Dansk Boldspil-Union (DBU).Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), har allerede vist sin gæstfrihed overfor fodboldspillerne.Fantastisk flot præstation, skrev han på Twitter efter holdets semifinalepræstation.- Vi har balkon og pandekager parat på Rådhuset, hvis Stina Lykke og co. går hele vejen, lød det videre på borgmesterens profil.

Torsdag spillede kvinderne sig i finalen efter en nervepirrende kamp mod Østrig. En kamp, der først blev afgjort efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence.

De præcise tidspunkter for fejringen er endnu ikke fastlagt. Det vil blive meldt ud efter finalen, der bliver spillet søndag klokken 17./ritzau/

SENESTE INDLAND/KRIMINAL

MESTE LÆST INDLAND/KRIMINAL (48 T)

20. JUL 2018 • 16:04 FOR ABONNENTER

Østre Pilegård fremtidssikrer med stor udvidelse

20. JUL 2018 • 14:32 FOR ABONNENTER

30 frivillige er klar med kæmpefest i Nexø

Mest læste