20. APR 2017 • 01:48INDLAND/KRIMINAL

Anmeldere: Filmatisering af "Du forsvinder" lykkes delvist

Filmen er overtænkt, lyder kritikken blandt andet fra en anmelder af Peter Schønau Fogs film "Du forsvinder".

Christian Jungersens roman "Du forsvinder" er blevet filmatiseret, og mens anmelderne giver filmen en blandet modtagelse, så er der bred enighed om, at Trine Dyrholm i filmens hovedrolle igen leverer en toppræstation.Filmen er et dansk drama, der handler om skolelederen Frederik, der bliver spillet af Nikolaj Lie Kaas.Frederik bliver sigtet for at have stjålet 12 millioner kroner fra sin skole, og det viser sig, at han har haft en svulst i hjernen, som har ændret hans personlighed.

Trine Dyrholm spiller i filmen rollen som hustru til skolelederen.

Bag filmen er instruktør Peter Schønau Fog, der også har instrueret filmen "Kunsten at græde i kor".

Instruktøren lykkes dog ikke helt med sin nye film, mener Politikens anmelder Kim Skotte. Han peger på, at filmen mangler sammenhæng.

- Det er ti år siden, at Peter Schønau Fog lavede "Kunsten at græde i kor". Det er lang tid ikke at lave film. Hvilket måske er en af grundene til, at filmen virker mere møjsommeligt konstrueret end naturligt afviklet, skriver han.

Politikens anmelder kvitterer med tre stjerner ud af seks.

Lidt mere positiv er Jyllands-Postens anmelder Nanna Frank Rasmussen, der mener, at filmen giver seeren noget at tænke over.Hun mener dog også, at filmen er "overtænkt".- Når den er bedst, sammenkobler den fikst neurologi og eksistensfilosofi, når den er værst, fører den tankerne hen på oplæsningen af en defaitistisk pixibog om selvbedrag, skriver hun.Hun giver dog filmen fire stjerner og krediterer udelukkende Trine Dyrholms optræden i filmen for den ene stjerne.Berlingskes anmelder belønner også filmen med fire stjerner. Og lige som Jyllands-Posten fremhæver Berlinskes anmelder Louise Kidde Sauntved også hovedrolleindehaveren.- Trine Dyrholm leverer endnu en af de følelsesmæssige kraftpræstationer, vi efterhånden forventer fra hendes side i den centrale og svære hovedrolle, skriver Berlinskes anmelder."Du Forsvinder" har premiere i de danske biografer torsdag.

/ritzau/

SENESTE INDLAND/KRIMINAL

MESTE LÆST INDLAND/KRIMINAL (48 T)

23. APR 2017 • 10:12

Café på havnen skal udvides

23. APR 2017 • 09:30

Udstilling kan ses i dag

Bornholms Højskole åbnede lørdag årets forårsudstilling med værker af eleve

23. APR 2017 • 07:18

Brugsen skal have gratis wifi

22. APR 2017 • 17:20

Frank Mikkelsen vandt tre sejre

Med lørdagens tre flotte sejre må man sige at Frank Mikkelsen for alvo...

22. APR 2017 • 15:22

Svanekegaarden aflyser

Svanekegaarden aflyser på grund af sygdom arrangementet med forfatter...

Mest læste