18. JUN 2019 • 13:02ERHVERV/POLITIK

ATP snupper magtfuld embedsmand fra Finansministeriet

Den konstituerede direktør i ATP får lov til at fortsætte i stolen, fremgår det af en pressemeddelelse.

Pensionsgiganten ATP udpeger Bo Foged til at fortsætte som administrerende direktør, mens selskabet også får ny vicedirektør.Det oplyser ATP i en pressemeddelelse.Foged har siden november været konstitueret direktør, efter at Christian Hyldahl opsagde sin stilling.

Desuden indtræder nuværende departementschef i Finansministeriet, Martin Præstegaard, i ATP’s koncernledelse som viceadministrerende direktør.

Han vil ligeledes varetage rollen som finansdirektør.

- Der står stor respekt om Martin Præstegaards kapacitet og kompetencer, og jeg er meget tilfreds med, at han er klar til at påtage sig denne vigtige opgave, siger bestyrelsesformand Torben M. Andersen i pressemeddelelsen.

I 2014 citerede Politiken en central regeringskilde, som kaldte Præstegaard for en "smilende dræber" med henvisning til hans på samme måde venlighed og evne til at skære igennem.Hyldahls opsigelse kom i kølvandet på afsløringer af en række tvivlsomme aktiehandler, som blev foretaget i Schweiz, mens Hyldahl var chef for Nordea Markets tilbage i 00erne.

På trods af de tvivlsomme aktiehandler har Hyldahl tidligere givet udtryk for, at transaktionerne i Schweiz var helt efter bogen.

/ritzau/

21. JUL 2019 • 11:00

Preben Kruse Rasmussen er død

21. JUL 2019 • 10:40 FOR ABONNENTER

Udstilling på hospitalet: Kunstner frygter vrede opkald

21. JUL 2019 • 09:00 FOR ABONNENTER

Nu løber hun maraton nummer 200

Mest læste