23. OKT 2018 • 18:42ERHVERV/POLITIK

Aktiefald på tværs af Europa - Danmark trækker ned

Europas aktiemarkeder var tirsdag præget af fald på hele linjen. Danmarks toneangivende C25-indeks faldt også.

Der var ikke mange steder at gemme sig som aktiehandler tirsdag, hvis man ville undgå tab. De toneangivende aktier i København, Stockholm, London, Paris og i Frankfurt lukkede alle i minus.

Og fra morgenstunden var der også røde tal at hente på de amerikanske børser.Særligt i Danmark gjorde tirsdag ondt på aktiekursen hos de toneangivende aktier, der er samlet i C25-indeks. Alle 25 aktier faldt. I alt faldt indekset med lidt over tre procent.

C25-indekset så dagens lys i december 2016 og har kun to gange siden da set fald større end tirsdagens.Medicoselskabet Ambu, der blandt andet leverer udstyr til hospitaler og redningstjenester, røg tungest til bunds med et fald på ni procent tirsdag.

Også for ejere af Mærsks B-aktie og DSV-aktier kostede tirsdagen værdi.

De selskaber, der var tættest på at lukke i samme værdi, som de åbnede, var energiselskabet Ørsted og banken Nordea.

Den dårlige stemning kunne også mærkes i resten af Europa om end ikke helt så grelt som i København.

FTSE 100-indekset i Storbritannien lukkede med et fald på en procent. I Frankrig bakkede CAC 40-indekset med 1,5 procent. Det samme gjorde den paneuropæiske Stoxx 600-indeks.

I Frankfurt i Tyskland faldt DAX-indekset med 2,1 procent. Også i Stockholm faldt indekset OMXS30 med lidt over en procent.

Ifølge Ritzau Finans vurderer flere analytikere, at kursfaldene er resultatet af usikkerhed om Storbritanniens exit fra EU og næste års budget for den gældsplagede italienske stat.

Regnen af dårlige nyheder er fortsat med de amerikanske markeders åbning. Her er en lang række selskaber kommet med regnskab.

Alle de tre største aktieindekser i USA - Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq - er åbent med minusser på mellem 1,8 og 2,1 procent./ritzau/

SENESTE ERHVERV/POLITIK

MESTE LÆST ERHVERV/POLITIK (48 T)

Mest læste

18. APR 2019 • 23:35SPORT

Nyt stadionnavn til høring

18. APR 2019 • 17:29SPORT

NB Bornholm tabte i Hellerup

18. APR 2019 • 16:16SPORT

Rønne fB sejrede skærtorsdag