11. OKT 2018 • 08:59ERHVERV/POLITIK

Lys-direktør får tre års forbud mod chefposter

Hesalight-stifter Lars Nørholt er anklaget for svindel for mere end en halv milliard kroner.

Stifter og tidligere direktør for selskabet Hesalight Lars Nørholt har fået forbud mod at stå i spidsen for danske selskaber de næste tre år.Det skriver Børsen på baggrund af en aktindsigt i en afgørelse fra Retten i Roskilde. Her fremgår det, at han har handlet "groft uforsvarligt":

- Det må antages, at Lars Nørholt på grund af groft uforsvarlig forretningsførelse er uegnet til at deltage i ledelsen af en erhvervsvirksomheder, skriver Børsen.Lars Nørholt er tiltalt for svindel for mere end 500 millioner kroner i belysningsselskabet Hesalight, der gik konkurs i 2016.

Det er gået ud over en stribe selskaber, som havde ydet obligationslån til selskabet, herunder Pensam, Pension Danmark og Københavns Andelskasse.

Det skete dog ifølge Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og Internationale Kriminalitet på et urigtigt grundlag.Nørholt er ligeledes tiltalt for dokumentfalskneri ved at bruge en falsk kontrakt med Starbucks over for en revisor samt mandatsvig for 61,4 millioner kroner.

Derudover er han tiltalt for skyldnersvig for cirka to millioner kroner, hvor en kommune i Italien blev instrueret i at sende betaling til et holdingselskab frem for Hesalight.Sagen blev indledt i september. Den ventes at strække sig over 20 retsmøder. Undervejs skal blandt andre italienske vidner afhøres via videolink til Milano.Hverken Lars Nørholt eller hans advokat, Arvid Andersen fra SJ Law, har ønsket at kommentere konkurskarantænen over for Børsen.

I Nørholts svar til retten fremgår det ifølge Børsen, at hverken han eller hans advokat er enig i afgørelsen:- Lars Nørholt har ikke tilsidesat sine forpligtelser som direktør, og alle dispositioner er foretaget på baggrund af et forsvarligt forretningsmæssigt skøn og i selskabets bedste interesse, står der./ritzau/

SENESTE ERHVERV/POLITIK

MESTE LÆST ERHVERV/POLITIK (48 T)

Mest læste

13. OKT 2019 • 10:37 FOR ABONNENTER

I Sverige er han Mr. 100 procent

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet