12. FEB 2018 • 10:42ERHVERV/POLITIK

TDC dropper køb af MTG Nordic

TDC har meddelt Modern Times Group, at man alligevel ikke er interesseret i at købe MTG Nordic.

TDC kommer alligevel ikke til at købe MTG Nordic, som selskabet ellers meddelte tidligere på måneden.

Modern Times Group (MTG), der ejer MTG Nordic, skriver i en pressemeddelelse, at TDCs bestyrelse har i sinde at trække sit købstilbud tilbage.

TDC fortalte 1. februar, at man havde indgået aftale om at købe MTG Nordic, der ud over selv at producere tv-indhold også ejer rettighederne til en lang række sportsbegivenheder.

Strategien bag opkøbet var, at TDC ud over at sidde på infrastrukturen også ville kunne levere indhold til de danske tv-seere, hvad enten det skulle være i form af tv-pakker eller streamingtjenester.I mellemtiden er det kommet frem, at et konsortium bestående af pensionskasserne ATP, PKA og PFA og den australske investeringsbank Macquarie forinden havde fremsendt tilbud om at overtage TDC.

Konsortiet har angiveligt tilbudt at købe aktierne til en pris i omegnen af 47 kroner pr. aktie - en pris, som lå væsentligt højere end den daværende aktiekurs.Konsortiet fremlagde samtidig en ny strategi, som går i en helt anden retning.

De fire købere vil i stedet opgradere det danske fibernet og investere kraftigt i at gøre TDC til leverandør af internetforbindelser i international topklasse.

Nyheden om købsaftalen med MTG fik på selve dagen TDCs aktiekurs til at falde.

Omvendt steg kursen med næste 20 procent, da historien om det alternative bud fra konsortiet kom frem.

Mandag er aktien gået frem med seks procent og handles til over kurs 46./ritzau/

SENESTE ERHVERV/POLITIK

MESTE LÆST ERHVERV/POLITIK (48 T)

Mest læste