13. DEC 2017 • 15:43ERHVERV/POLITIK

Dårligt sommervejr koster Harboes Bryggeri millioner

Harboes omsætning i sommerhalvåret dykkede med knap syv procent på trods af pæn vækst i egne brands.

En dårlig sommer i Nordeuropa har sat sine spor i regnskaberne hos Harboes Bryggeri.

Skælskør-koncernen har måttet se sin omsætning falde med 6,5 procent i første halvår af det forskudte regnskabsår, der begyndte 1. maj.Og selv om salget af egne brands steg, så faldt omsætningen på private label-segmentet, hvor andre sætter deres mærkater på øl og vand, som Harboe producerer.

- Sæsoneffekten påvirkede især vores store private-label-kontrakter, som i forvejen er under betydeligt pres på priserne, og det slår igennem på indtjeningen.

- Til gengæld oplever vi en fortsat fremgang i positioneringen og salget af vores egne nøglebrands på de internationale markeder, og det bekræfter vores strategiske prioritering af disse, siger administrerende direktør Bernhard Griese i en kommentar til regnskabet.

Prioriteringerne betyder, at man har sagt nej til nye private label-kunder for i stedet at bruge kapaciteten på egne mærker.Omsætningen faldt fra 745 millioner kroner til 696 millioner kroner, og det slog som nævnt ovenfor også igennem på bundlinjen.Koncernresultatet før skat faldt fra 35 millioner kroner til 10 millioner kroner.

/ritzau/

SENESTE ERHVERV/POLITIK

MESTE LÆST ERHVERV/POLITIK (48 T)

22. JAN 2019 • 15:40 FOR ABONNENTER

Lægernes formand: Regeringens plan er fornuftig

22. JAN 2019 • 14:54 FOR ABONNENTER

Her er chefen på deltid

Mest læste

22. JAN 2019 • 14:20SPORT

Skuffende indsats af Anna Holm

21. JAN 2019 • 18:07SPORT

Lund beskrives som et scoop