20. MAR 2017 • 16:43ERHVERV/POLITIK

62.000 børn blev ramt af kontanthjælpsloftet sidste år

Flere end 62.000 børn har forældre, der er blevet trukket i ydelser efter stramninger af kontanthjælpsregler.

62.073 børn blev i de sidste tre måneder af 2016 ramt af kontanthjælpsloftet og/eller 225-timers-reglen. Det viser et svar til Folketinget fra beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).- Det er da - om man så må sige - en betydelig del af børn, hvis forældre er ramt af kontanthjælpsloftet eller 225-timers-reglen, siger ministeren til Ritzau.- Derfor er det vigtige budskab jo, at vi kan glæde os over, at antallet af kontanthjælpsmodtagere er faldende, og at vi ser en bedre økonomi, der gør det nemmere at få et job.Spørgsmål: Er antallet af kontanthjælpsmodtagere faldet så meget, at du synes, det kan retfærdiggøre, at 62.000 børn er blevet ramt?

- Nu synes jeg først og fremmest, at man skal konstatere, at ydelserne i Danmark er rimelige, også selv om man er ramt af kontanthjælpsloftet eller 225-timers-reglen, siger ministeren.- Man kan som familie godt klare sig for det, man får udbetalt.

Et typisk par med to børn har efter kontanthjælpsloftet ifølge Beskæftigelsesministeriet hver måned 23.600 kroner efter skat i samlede offentlige ydelser.

Kontanthjælpsloftet sætter en grænse for, hvor meget man kan modtage i offentlige ydelser.225-timers-reglen betyder, at alle kontanthjælpsmodtagere, der kan arbejde, skal have mindst 225 timers arbejde i løbet af et år for ikke at blive skåret i ydelserne.

Og sidste år havde alle de mennesker, der blev ramt af en eller begge regler, altså tilsammen 62.000 børn.- Det er et skræmmende højt tal, og jeg er personligt dybt berørt over det, siger Enhedslistens beskæftigelsesordfører, Finn Sørensen, som har bedt om tallene fra ministeren.- Det bekræfter, at det eneste, vi får ud af de her voldsomme stramninger, er, at vi gør tusindvis af børnefamilier fattigere.

Samme kritik fremsætter Jonas Schytz, der er analysechef i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, i en skriftlig kommentar:- Det sætter børnefamilierne under økonomisk pres her og nu. Derudover frygter vi for de langsigtede konsekvenser. Børnenes muligheder for at bryde den sociale arv bliver ringere med en opvækst i fattigdom.

Den udlægning erklærer Troels Lund Poulsen sig "lodret uenig i":

- Jeg er jo bekymret for, at når man vokser op med forældre på kontanthjælp, så er man langt mere disponeret for selv at ende på kontanthjælp. Det er den sociale arv, jeg er optaget af at bryde.

Ministeren pointerer, at man allerbedst hjælper børnene ved at få deres forældre i arbejde. Det kan Finn Sørensen "kun være enig i":

- Men så spørger jeg bare: Hvad gør ministeren for, at det skal lykkes? Det hjælper ikke de mennesker, at de bliver straffet hårdt økonomisk./ritzau/

SENESTE ERHVERV/POLITIK

MESTE LÆST ERHVERV/POLITIK (48 T)

25. MAJ 2018 • 12:34 FOR ABONNENTER

Fredagens leder: Tak for turen, Lasse

25. MAJ 2018 • 09:59 FOR ABONNENTER

Lasse Holmgaard efter jobskifte: Jeg bliver på Bornholm

Mest læste