20. MAR 2017 • 11:22ERHVERV/POLITIK

OVERBLIK: Råddent kød truer Brasiliens milliardeksport

Pap i kyllingeprodukter og råddent kød ryster Brasilien. Læs om korruptionsskandalen her.

En rullende kødskandale truer Brasiliens milliardeksport af kød og har fået landets præsident i offensiven.

Præsident Michel Temer holdt søndag ifølge internationale nyhedsbureauer et møde med ambassadører fra Europa, USA og Kina for at få lagt låg på skandalen. Efterfølgende inviterede han til middag på et steakhouse.Læs om skandalen her:* Brasiliansk politi har fundet beviser på, at slagterier har bestukket inspektører fra fødevarekontrollen. De har mod betaling sagt god for oksekød og kylling, der var uegnet til at spise.

* Der er fundet råddent kød og kød med salmonella.* En stor kyllingefarm, der drives af det multinationale selskab BRF, og to slagterier fra det brasilianske selskab Peccin er blevet lukket med tvang.

* Yderligere 21 kødproducerende fabrikker er under mistanke.

* Det har været fremme, at der er fundet kyllingeprodukter, som er blandet op med pap. Det afviser producenten BRF dog.

* Politiet holdt fredag omfattende razziaer hos producenterne, hvor 30 personer blev anholdt. Der er udsendt arrestordrer på yderligere 27 personer.* Brasilien er verdens største eksportør af oksekød og kyllinger med årlig eksport for 83 milliarder kroner. Cirka 150 lande importerer kød fra Brasilien, heriblandt Danmark.* Søndag lukkede de kinesiske myndigheder ned for import af brasiliansk kød, skriver Fødevarewatch.* EU og USA har bedt den brasilianske regering om flere oplysninger i sagen.Kilder: Reuters, AFP/ritzau/

SENESTE ERHVERV/POLITIK

MESTE LÆST ERHVERV/POLITIK (48 T)

25. MAJ 2018 • 12:34 FOR ABONNENTER

Fredagens leder: Tak for turen, Lasse

25. MAJ 2018 • 09:59 FOR ABONNENTER

Lasse Holmgaard efter jobskifte: Jeg bliver på Bornholm

Mest læste