19. MAR 2017 • 20:43ERHVERV/POLITIK

OVERBLIK: Danske styrker opererer fra Al Asad-basen i Irak

En række partiledere samt forsvarsministeren er søndag på besøg hos udsendte soldater i Irak.

Det danske bidrag i kampen mod den militante bevægelse Islamisk Stat har hjemme i den irakiske militærlufthavn Al Asad-basen.

Her kan du blive klogere på missionen:

* Knap 200 danske soldater er udstationeret på Al Asad-basen 180 km vest for den irakiske hovedstad, Bagdad.* Specialoperationsstyrken bestående af jægersoldater blev indsat for at træne og rådgive irakiske styrker på basen i august 2016.

* Danske soldater har været med til at uddanne 7000 irakiske soldater.

* Danmark har fra i år udvidet træningsindsatsen med et ingeniør- og konstruktionshold på 30 mand.* Dertil kommer et dansk radarbidrag i Irak, der bemandet af cirka 30 mand overvåger luftrummet over det vestlige Irak og østlige Syrien.

* Opgaven er at sørge for, at ingen fly kommer for tæt på hinanden eller diverse skydninger med artilleri.* Jægersoldaterne fik 5. december udvidet deres mandat, så de nu også må gå med de irakiske soldater ud, når de skal på patrulje.

* Desuden har de mandat til at operere både i Irak og det langt farligere Syrien, hvor der er flere parter involveret såsom Rusland og Iran.* Jægersoldater har en støttende og en rådgivende rolle. De skal dog ikke deltage i egentlig kamp, har forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) fastslået.

* Det kan dog blive nødvendigt at forsvare sig, hvis de irakiske styrker, som de danske jægere følger på patrulje, bliver beskudt.Kilder: Forsvarsministeriet, Ritzau.

/ritzau/

SENESTE ERHVERV/POLITIK

MESTE LÆST ERHVERV/POLITIK (48 T)

25. MAJ 2018 • 12:34 FOR ABONNENTER

Fredagens leder: Tak for turen, Lasse

25. MAJ 2018 • 09:59 FOR ABONNENTER

Lasse Holmgaard efter jobskifte: Jeg bliver på Bornholm

Mest læste