Drømmer du om storbyferie? Berlin er byen, der har oplevelser for alle

SPONSORERET AF MOMONDO.DK

Drømmer du om storbyferie? Berlin er byen, der har oplevelser for alle


Hvis du går og drømmer om storbyferie, er Berlin en fantastisk destination. Byen ligger kun en meget kort flyvetur væk, og derfor er det muligt at tage dertil i en forlænget weekend. Byen kan dog også være et oplagt første stop, hvis I skal på køreferie ned igennem Europa, da det kun ligger omkring syv timer væk i bil. For Berlin er byen der har det hele: Shopping, lækker gastronomi, fantastisk arkitektur, et væld af kulturelle oplevelser og historiske monumenter. Overnatning i Berlin er billigere, end de fleste tror, og derfor kan turen gøres forholdsvis billigt - du kan finde anbefaling af berlin hotel her.

Oplev historiens vingesus i Berlin

Berlin er en af de byer Europa, der byder på allerflest historiske attraktioner. Det hænger naturligvis sammen med deres på én gang tragiske og fascinerende historie op igennem det 20. århundrede. Mange af attraktionerne har Berlinmuren som omdrejningspunkt, og det er i den grad anbefalelsesværdigt at tage den gåturen på 1.3 kilometer langs dens del af muren, der stadig står, og som i dag er blevet udsmykket af forskellige tyske kunstnere. Derudover er Checkpoint Charlie et besøg værd - det er den mest kendte grænseovergang mellem det tidligere Vest- og Østtyskland, og du kan her lære mere om tiden, hvor Berlinmuren delte byen i to. I den forbindelse bør man ligeledes besøge Berlin Wall Memorial, der også fortæller historien om det opdelte Tyskland og murens fald.

Man kan heller ikke tage til Berlin uden at se Holocaust Memorial, der består af 2711 betonblokke, og er rejst til minde for alle de jøder, der mistede livet under 2. verdenskrig. Det er et smukt arkitektonisk monument, der gør indtryk på alle de tusindvis, af turister der besøger det.

Kulturelle oplevelser og smuk arkitektur
Generelt kan Berlin byde på mange fantastiske kulturelle oplevelser. Det er en museumsby, og særligt museumsøen, der i virkeligheden er en samling af fem museer ved floden Spree, er et besøg værd. Her kan du opleve alt fra tysk guldalderkunst til prominente moderne værker. De forskellige museer er arkitektoniske mesterværker i sig selv, og Berlin er da generelt også kendt for sin fantastisk arkitektur. Her er Rigsdagen og Brandenburger Tor must sees, da de både er kulturelle og historiske monumenter, men samtidig fantastisk flotte arkitektoniske værker.

Berlin er et shopping mekka
Berlin byder ikke kun på kulturelle og historiske oplevelser, men er også et shopping mekka. Mest kendt er måske KaDeWe, som er et eksklusivt shoppingsteder med butikker fra alle de største modehuse. KaDeWe er en oplevelse, også selvom du ikke køber noget, for centret er utrolig smukt og luksuriøst i sig selv. Desuden har KaDeWe et madtorv på sjette etage med fantastiske gastronomiske oplevelser. KaDeWe ligger desuden på Kurfürstendamm, som udover KaDeWe byder på mange andre shoppingoplevelser. Er du mere til vintagebutikker og markeder, har Berlin også mange områder med denne type shopping. Her er loppemarkedet i Mauer Park et must - her kan du finde alt fra vintagetøj til gamle plader.
18. OKT 2019 • 06:46 FOR ABONNENTER

Halloween i Gudhjem – en kæmpe succes

17. OKT 2019 • 19:46 FOR ABONNENTER

15 kvinder har sparket gang i nyt fodboldhold

17. OKT 2019 • 17:23 FOR ABONNENTER

Butikken fortsætter længere oppe ad vejen

Mest læste

13. OKT 2019 • 10:37 FOR ABONNENTER

I Sverige er han Mr. 100 procent

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet