Støt dansk når du handler ind – og hjælp med at få vores land på verdenskortet

SPONSORERET AF BLUEENERGY.DK & BLUEENERGY.DK

Støt dansk når du handler ind – og hjælp med at få vores land på verdenskortet


Danmark er rig på talenter og folk med gode idéer. Det er dog ikke altid, at alle lige ved, hvilke firmaer der er danskproduceret, og hvilke der har købt sig ind i landet fra udenlandske producenter. Er du af den holdning, at vi i Danmark bør støtte de “lokale”, danskproducerede selskaber, kan du i denne artikel finde inspiration til, hvem du fremover bør holde øje med.

Få 100 procent, danskproduceret strøm i din bolig
I 2014 blev der stiftet et nyt energiselskab med navnet Blue Energy. Selskabets mål var at revolutionere det danske elmarked. Dette ville Blue Energy blandt andet gøre ved at tilbyde kunderne grøn el til priser, der svarer til, hvad andre elselskaber har i udbud.

De danske stiftere bag energiselskabet har sidenhen oplevet stor succes med deres start-up, og de er efterhånden blevet en synlig spiller på det danske elmarked. Selskabet har opnået noget af dens succes på baggrund af den klimakrise, mange eksperter mener, at verden står i. Blue Energy sælger nemlig kun strøm, som støtter vedvarende strømproducenter og de nyeste sol- og vind-anlæg.

Danske butikker oplever stor succes – også i udlandet
I Danmark finder vi også nogle butikskæder, der oplever stor succes i udlandet, lige såvel som de gør i Danmark. Dette betyder dog ikke, at du ikke skal fortsætte med at støtte dem, når du skal ud at købe dine ting til boligen, garderoben eller køleskabet.

Blandt disse butikker finder vi eksempelvis Jysk, der er en international butikskæde med hovedsæde i Brabrand i udkanten af Aarhus. Grundlæggeren af den succesfulde butikskæde hed Lars Larsen. Har du fulgt med i medierne, vil du vide, at “Dyne-Kongen” gik bort tilbage i august måned. På baggrund af dette oplever butikskæden nu en periode af dens levetid, hvor Jysk skal formå at løbe rundt uden den mand, som udadtil har været ansigtet på butikskædens fantastiske succes.

Blandt andre dansk-stiftede butikker, der oplever succes i udlandet, finder vi blandt andet Bestseller, Ecco, Pandora og Netto. Du tænker måske ikke over, hvor du køber dine dagligvarer, men handler du eksempelvis ind i Netto, kan du være sikker på, at du støtter en dansk supermarkedskæde, som blev stiftet i København tilbage i 1981.

Danske sportsmærker oplever hård konkurrence fra udlandet
De to uomtvisteligt mest populære tøjmærker rundt omkring i verden er Adidas og Nike. Adidas er tysk-produceret, mens Nike stammer fra USA. De to sportsmærker er blevet de helt store mastodonter, når det kommer til professionelle sportshold, nye sneakers og meget andet. Af den grund har det danskproducerede sportsmærke, Hummel, også måtte kæmpe ekstra hårdt for sin succes i Danmark, efterhånden som Nike og Adidas også bliver at finde på de danske fodboldklubbers trøjesponsorater og så videre.

Derfor kan du med fordel vælge at købe Hummel, næste gang du skal have nye løbebukser eller et sæt træningstøj. Kvaliteten i Hummels produkter er gode, og det danske sportsbrand kommer ofte med nye og fede kollektioner, der kan få dig til at stråle, når du skal ud at dyrke sport med vennerne.

21. OKT 2019 • 22:50 FOR ABONNENTER

'Helårsåbent vil betyde et brud med livsstilen'

Mest læste