Danielssons forbud mod valgplakater fik kold skulder fra kollegerne
Foto: Berit Hvassum

19. SEP 2019 • 18:30 • AF JAKOB MARSCHNER

Danielssons forbud mod valgplakater fik kold skulder fra kollegerne

Forbyd valgplakater. Og ikke bare i lygtepælene, men også på kommunens bygninger og på grunde, som kommunen ejer. Det forslag stillede René Danielsson (DF) ved torsdag aftens møde i kommunalbestyrelsen.

Det kom han dog ingen vegne med. Heller ikke selvom René Danielsson begrundede forslaget med, at plakaterne ved valgene i maj og juni anslået førte til, at de politiske partier udledte godt 10 tons CO2, alene på Bornholm.

I stedet endte sagen med, at borgmester Winni Grosbøll opfordrede Dansk Folkepartis lokalformand på Bornholm til at kontakte sine formandskolleger i de andre partier for at drøfte plakaternes fremtid.

"Sammenholdt med at partierne generelt er for dårlige til at overholde reglerne, hvilket kan betyde unødvendigt ressourcetræk på de kommunale medarbejdere, som skal bruge tid og kræfter på nedtagninger, så er det kun endnu et argument for at tage de kommende valgkampe ind i det 21. århundrede og droppe valgplakaten", skrev René Danielsson i sit forslag.

– Det her er den laveste frit af dem allesammen. Når man tænker på, hvor meget papir og plastic vi bruger på plakater, og hvor meget vi bruger på at fragte dem herover, tænker jeg ikke, at nogen mister noget, hvis vi i fremtiden fører valgkamp på en anden måde, sagde René Danielsson til resten af kommunalbestyrelsen.

– Lad os pakke valgplakaterne sammen og gå forrest med at gøre noget aktivt, tilføjede han.

Partierne bag borgmester Winni Grosbøll (S) talte og stemte senere forslaget ned. Også Venstre deltog i at sikre valgplakaternes fremtid på Bornholm.

– Vi synes, at det er et populistisk forslag, sagde gruppeformand Søren Schow (V).

Andre talte for, at sagen slet ikke hører hjemme i kommunalbestyrelsen.

– Jeg synes ikke, at det skal være noget, som vi vedtager i kommunalbestyrelsen. Jeg synes, at der skal laves en aftale mellem de politiske partier, sagde Leif Olsen (SF).

– Jeg synes også, at det skal være noget, som partierne aftaler, ikke at det skal være noget, som vi vedtager i kommunalbestyrelsen, sagde Bjarne Hartung Kirkegaard (KD).

– Det kan godt være, at det er en lavthængende frugt, men det er også en meget lille frugt. Selvom jeg ikke tror, at valgplakater flytter ret mange stemmer, markerer det stadig, at der snart er valg, når vi hænger plakater op, sagde Morten Riis (EL).

– Man kan jo starte med at gribe i egen barm. Mig bekendt var Dansk Folkeparti et af de partier, der hængte allerflest plakater op ved valgene, sagde han også.

SENESTE NYHEDER

17. OKT 2019 • 19:46 FOR ABONNENTER
15 kvinder har sparket gang i nyt fodboldhold
17. OKT 2019 • 17:23 FOR ABONNENTER
Butikken fortsætter længere oppe ad vejen
17. OKT 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald
17. OKT 2019 • 13:27 FOR ABONNENTER
Landmænd brænder inde med slagteklare svin

MEST LÆSTE BORNHOLM

16. OKT 2019 • 16:54
Gave til Aarsdale

Mest læste

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet