Spar salæret ved at sælge selv

SPONSORERET AF SELVMAEGLER.DK

Spar salæret ved at sælge selv

Der er ingen tvivl om, at der er rigtig mange penge for dig at spare, hvis du vælger at sælge din bolig helt selv. På trods af dette vælger mange danskere stadigvæk at sælge deres hus via en ejendomsmægler. Dette er dog ikke nødvendigt. Du har nemlig rig mulighed for at stå for salget på egen hånd, og på den måde kan du spare ejendomsmæglerens salær. Der er naturligvis fordele og ulemper ved begge løsninger, og det kan du heldigvis blive meget klogere på her i artiklen.

Et selvsalg kræver en masse hårdt arbejde
Såfremt du vælger at sælge din bolig på egen hånd – det vil sige uden hjælp fra en ejendomsmægler – skal du forberede dig på, at det kræver en hel masse hårdt arbejde. Det vil altså sige, at du skal sikre dig, at du har tiden til det, og at du vil være i stand til at lægge en masse arbejde i det. Det kræver nemlig, at du både skal markedsføre din bolig selv, ligesom du også vil skulle stå for al forberedelse i forbindelse med et salg. En god idé er derfor at gennemgå din kalender forinden, så du kan få overblik over, om du har tid til at stå for denne omfattende proces eller ej.

Et salær kan hurtigt ende i et anseeligt beløb
Når man hyrer en ejendomsmægler til at stå for salget af sin bolig, skal vedkommende naturligvis have et salær. Et salær kan meget hurtigt ende i et anseeligt beløb, hvorfor det for mange er grund nok alene til, at man vælger et selvsalg i stedet for. Du bør dog i den forbindelse være opmærksom på, at selvom du sparer salæret, er der naturligvis andre omkostninger, som du ikke slipper for. Du skal blandt andet indhente dokumenter og oplysninger fra en lang række offentlige registre. Endvidere har du ansvaret for at udarbejde en el-rapport samt en tilstandsrapport.

En fuldstændig omkostningsfri bolighandel er ikke mulig
Andre udgifter forbundet med et salg vil være, at det kan være nødvendigt at få hjælp fra en boligadvokat. Der opstår som regel en lang række juridiske spørgsmål i forbindelse med et boligsalg, og som du sikkert allerede er klar over, er en advokat bestemt ikke billig. Med andre ord vil du altså aldrig kunne gennemføre en fuldstændig omkostningsfri bolighandel, og det handler derfor for dig om at gøre op med dig selv, hvilken løsning du finder mest fordelagtig i lige præcis dit tilfælde.

Det skal du sørge for ved et selvsalg
Ved et selvsalg skal du blandt andet sørge for at gøre din bolig klar til et salg. Det kan man gøre på en lang række måder, og der er stor forskel på, hvor meget arbejde en bolig kræver. Endvidere skal du stå for hele markedsføringen af boligen, og til dette skal du for eksempel tage nogle gode billeder. Herudover skal du også på egen hånd sætte en pris på din bolig. Har du mod på at stå for alt dette arbejde selv, er der til gengæld rigtig mange penge at tjene for dig, da du sparer salæret.
Det er ydermere vigtigt at nævne, at du ved et selvsalg slipper for at skulle frustrere dig over ejendomsmæglerens arbejdstempo eller vedkommendes fremgangsmåde. Der er altså både fordele og ulemper forbundet med begge løsninger, hvorfor det i sidste ende er op til dig at vælge.12. OKT 2019 • 20:01 FOR ABONNENTER

I kapløb med tiden

12. OKT 2019 • 19:42

Private sælger loppefund

12. OKT 2019 • 18:39 FOR ABONNENTER

Skydesportens Dag: Tidende på pletten

12. OKT 2019 • 18:12 FOR ABONNENTER

Efterår på Grønbechs Gård: Kun røre, ikke se!

Mest læste