47.500 kroner samlet ind til forskning i sclerose
Arkivfoto

9. SEP 2019 • 12:23 • AF TORBEN ØSTERGAARD MØLLER

47.500 kroner samlet ind til forskning i sclerose

Takket være 40 lokale indsamlere blev der søndag samlet i alt 47.500 kroner ind på Bornholm. Det oplyser indsamlingsleder på Bornholm Karen Kuhre i en pressemeddelelse.

De frivillige indsamlere var rundt at ringe på hjemme hos bornholmerne for at samle penge ind til forskning i sclerose, en sygdom, som er fordoblet på bare 20 år.

– Men det skal ny forskning nu være med til at stoppe, noterer indsamlingslederen og fortsætter:

– Jeg er utroligt glad for det flotte resultat, som var væsentligt større end sidste år. For mange indsamlere var det første gang, de samlede ind, og det var fantastisk at se dem, når de kom glade tilbage med et godt resultat og en god oplevelse. Mange havde taget deres barn eller barnebarn med ud at samle ind, og det var tydeligt, at de havde haft en god fælles oplevelse.

Indsamlingen fandt sted under overskriften "Venner og familie mod sclerose" og tusindvis deltog på landsplan.

– Vi er så taknemmelige for den massive opbakning, vi har mødt rundt om i landet. Både fra de mange tusind ildsjæle, der har været på gaden og samle ind – og fra alle de folk, der har åbnet døren derhjemme og givet et bidrag til vores indsamling. Hvert eneste bidrag tæller i den grad, når vi skal uddele penge til ny, vigtig forskning i sclerose. Det giver både os og alle dem, der har sclerose tæt inde på livet, nyt håb for en fremtid uden sclerose. Tusind tak til alle, der har gået en indsamlingsrute, givet et bidrag og hjulpet med at sprede vores budskab, siger Klaus Høm, som er direktør i Scleroseforeningen, i pressemeddelelsen.

Scleroseforeningen uddeler hvert år mere end 12 millioner kroner til danske og internationale forskningsprojekter.

Forskning skaber håb

Antallet af danskere med sclerose er fordoblet på bare 20 år, og der kommer fortsat 600-700 nye tilfælde hvert år. Derfor er ny forskning helt afgørende for at stoppe den negative udvikling.

– I Scleroseforeningen kæmper vi både for, at mennesker med sclerose kan leve det bedst mulige liv på trods af sygdommen, og i den grad også for at sætte en stopper for sygdommens udvikling. Vores ultimative mål er at kurere sclerose, men det kræver fortsat massive investeringer i forskning, hvis vi skal blive i stand til at stoppe sygdommen helt. Forskning skaber samtidig nyt håb om en lysere fremtid for de mennesker, der lever med sygdommen, og derfor er indsamlingen så afgørende for vores kamp mod sclerose, forklarer Klaus Høm.

På landsplan var det ved middagstid mandag endnu ikke muligt at få det samlede beløb opgjort, men tallet havde rundet 5,7 millioner kroner, oplyser Scleroseforeningen.

23. SEP 2019 • 14:10 FOR ABONNENTER

De sang kulturugen i seng

23. SEP 2019 • 13:03 FOR ABONNENTER

Nalle på Mallorca: Vi er optimister

23. SEP 2019 • 12:20

'Spies er ikke konkurs'

23. SEP 2019 • 11:35

Bornholms Brand: Alle kommer hjem

23. SEP 2019 • 08:21

Dyrlæge måtte aflive hund

23. SEP 2019 • 07:06

Spies-ejer konkurs

Mest læste

20. SEP 2019 • 18:40SPORT

Claus Steinlein forlader bestyrelse

20. SEP 2019 • 17:05 FOR ABONNENTER

Viking Rønne debuterer lørdag i kval-rækken

20. SEP 2019 • 15:03SPORT

RIK skal tilbage på sporet mod KB