Fra El Jefe til drømmen om egen restaurant – sådan kommer du godt i gang

SPONSORERET AF COSINA.DK

Fra El Jefe til drømmen om egen restaurant – sådan kommer du godt i gang

Dem der har set filmen Chef, der handler om en chefkok der siger sit job op og starter en foodtruck ved navn El Jefe for at genskabe sin kreative madlavning, har uden tvivl haft drømmen om at starte sin egen foodtruck eller restaurant. Cosina.dk

Der er i mellemtiden kun ganske få der tør at springe ud i det og sige farvel til de faste rammer i et almindeligt lønmodtagerjob.
Det er nemlig ikke nemt at starte en succesfuld restaurant uden nogen erfaring. Man kunne skrive flere bøger, om det at starte og drive en restaurant, men to simple råd kan få dig godt i gang.

Tålmodighed
I stedet for at smide alt hvad du har i hænderne og skrive under på en lejeaftale, skal du have tålmodighed og lade mulighederne åbne sig op for dig.
Tal med andre mennesker om din idé.
Det giver nemlig anledning til spørgsmål som du ikke selv havde tænkt på, og det vil klæde dig på, så du er bedre forberedt på de mange faldgruber i branchen.
Derudover kan du møde nogle mennesker, som du kan bruge, enten som sparringspartner eller måske endda som en forretningspartner der har lyst til at investere tid og penge i projektet, så du ikke står alene med det hele.
Tålmodighed er også en god investering, når du skal ud og finde et lejemål. Hvis du tager det bedste der er på markedet lige nu, kan du gå glip af et endnu bedre sted der kommer på markedet ugen efter du har skrevet under. Jo længere du kan holde hovedet kold, jo større er chancen for, at du får et sted du kan få succes med. Husk at location is everything.

Vær tro mod produktet
Det er konceptet, og ikke mindst produktet, der skal sikre en øget indtjening over de første mange måneder. Der vil desværre være perioder med modgang, hvor man føler at gæsterne svigter, men det er netop her, at man skal holde fast, være tro mod produktet og ikke gå på kompromis med kvaliteten. Det er det lange seje træk der gør at kunderne kommer igen. Måske ikke ugen efter, men tre eller fire måneder efter, og lige pludselig har man en restaurant med stamkunder.
Mange begynder at slække på kvaliteten fordi motivationen daler i perioder med få kunder, men det er her, at man beslutter, om restauranten skal lukke eller blive en succes.
Hvis man kommer over denne periode med hovedet over vandet, vil man stå med gode muligheder for at få succes.


Mest læste