Alt du skal bruge til din næste fisketur

SPONSORERET AF FISKEGREJ.DK

Alt du skal bruge til din næste fisketur


Det bliver næsten ikke mere fredfyldt end at tage på fisketur. Når du tager på fisketur, kan du opleve den danske natur, og du kan både fiske i søer og åer eller ved kysten eller havet. Du kan altså opleve mange nye steder ved at tage på fisketur rundt omkring. Hvis du elsker stilheden ved at fiske, er det oplagt, at du tager afsted alene. Det kan give dig tid til at reflektere og nyde nuet. Du kan også tage på fisketur med dine kammerater. Det vil helt sikkert blive en god oplevelse, hvor I kan underholde hinanden, imens I konkurrerer om, hvem der kan fange den største fisk. Men hvad er det lige, der skal med på sådan en fisketur, så du får en god oplevelse? Det vil det følgende give dig svaret på.

Fisketegn
Først og fremmest er det vigtigt, at du anskaffer dig et fisketegn, så det er lovligt at fiske. Alle der er mellem 18 og 65 år skal have det lovpligtige fisketegn samt overholde gældende regler vedrørende mindstemål og fredningstider. Det er forholdsvis let at anskaffe et fisketegn, og du kan vælge mellem et lystfisketegn eller et fritidsfisketegn alt efter, hvordan du gerne vil fiske.

Fiskestang og endegrej
Når det kommer til selve fisketuren, er der noget fiskeudstyr, der er uundværligt. Du skal naturligvis have en fiskestang med, der passer til det område, du fisker i. Derudover skal du have det rigtige endegrej med. Det kan være en gode ide at tagee et par ekstra kroge med, så du har noget at skifte med, hvis der nu skulle ske noget med den krog, du bruger. Det er nemlig ikke sjovt at have planlagt en fisketur, der slutter alt for tidligt, fordi dit fiskeudstyr er gået i stykker, eller der opstår andre problemer.

Den rette beklædning
Beklædning er også en del af at have det rette udstyr. Uden den rette beklædning kan fisketuren blive en kedelig fornøjelse. Den rette beklædning til fisketuren ændrer sig selvfølgelig efter årstiden. Du skal dog altid sørge for, at du er varm og tør. Derfor kan det være en ide at købe et par waders, så du ikke bliver våd. Når du først er blevet våd, vil du hurtig blive kold. Sørg også for, at du har en ekstra trøje eller jakke med, der gerne er vandtæt men også åndbar.

Efter fisketuren
Når fisketuren er overstået, og du forhåbentlig har en spand fyldt med fisk, skal disse fisk renses. Derfor bør du medbringe en fileteringskniv, som en del af dit fiskeudstyr. Med en fileteringskniv kan du få rensningen af fiskene overstået, og hvis du er sammen med andre på fisketuren, kan det være en god måde at få afsluttet fisketuren sammen.

Alt det praktiske
Udover fiskeudstyr er der også andet udstyr, der bør medbringes på en fisketur. Du kan med fordel medbringe en madpakke, så du ikke går kold midt i fiskeriet. Derudover skal du huske at have masser af vand med. En fisketur kan hurtigt vare mange timer, og derfor er det vigtigt, at du holder dig hydreret med masser af væske. Hvis du tager ud at fiske på en solrig dag, skal du også huske solcremen. Der er ikke noget ved at komme hjem og være forbrændt, da det tager det sjove af fisketuren. Så på med solcremen fra start af! Til sidst er det en fordel, hvis du tager en powerbank med på fisketuren, især hvis din mobil har svært ved at holde strøm. Du bør nemlig altid sørge for, at du har strøm på din mobil, så du kan kontakte nogen i tilfælde af en ulykke, hvor du har brug for hjælp. Det vil også give tryghed til dine nærmeste, når de ved, at du kan kontakte dem, hvis der skulle ske noget under fisketuren.


Mest læste