Anklager måtte opgive straksdom for ulovlig kniv
Arkivfoto: Berit Hvassum

12. AUG 2019 • 14:30 • AF MADS WESTERMANN

Anklager måtte opgive straksdom for ulovlig kniv

Bornholms Politis chefanklager, Benthe Pedersen Lund, måtte mandag opgive at få en 30-årig mand en straksdom for overtrædelse af knivloven.

Manden, som tidligere er dømt for personfarlig kriminalitet, blev tidligt mandag morgen anholdt i forbindelse med husspetakler i Klingegade i Rønne, og i den forbindelse konfiskerede politiet en 11,8 cm lang springkniv fra ham.

Det førte til, at chefanklageren mente at han burde dømmes for overtrædelse af knivloven, og at der var tale om særligt skærpende omstændigheder, fordi den 30-årige tidligere er blevet dømt for lignende forbrydelser.

Vendte tilbage tre gange

Politiet kom første gang i forbindelse med manden søndag aften kort før klokken halv ti, hvor Politiet bortviste ham fra adressen på hjørnet af Klingegade og Løkkegade.

Klokken tyve minutter i fem mandag morgen var han imidlertid tilbage, hvor han ifølge politiet forsøgte at trænge ind i huset gennem porten fra Løkkegade. Også denne gang blev han bortvist af politiet.

Da manden en halv times tid senere, for tredje gang var vendt tilbage til huset, tabte ordensmagten imidlertid tålmodigheden og tog ham med på Politistationen, så han kunne tilbringe resten af natten i detentionen.

Ville ikke erkende
Den 30-årige mand, som ved anholdelsen var så beruset, at han ikke vidste, hvad klokken var, da han blev anholdt, ville imidlertid ikke anerkende, at der var tale om en overtrædelse af knivloven.

Det ville han ikke fordi han mener, der havde været tale om den defekt springkniv, som ikke kunne springe ud, men skulle åbnes manuelt. Desuden forklarende manden i retten, at knivbladet ikke kunne låses og at han havde opbevaret kniven i en taske viklet ind i noget vasketøj.

Skulle reparere kniven for en ven
I Retten fortalte den 30-årige, at grunden til at hsn var i besiddelse af kniven var, at han havde modtaget den fra en bekendt, som han havde lovet at reparere kniven for.

Han ønskede dog ikke at fortælle retten, hvem den bekendte er.

Fordi manden ikke er enig i politiets anklage, så der er tale om en tilståelsessag, måtte chefanklager Benthe Pedersen Lund opgive at få ham idømt en straksdom.

Istedet skal der nu udarbejdes et anklageskrift, og berammes et nyt retsmøde, hvor retten skal tage stilling til, om han skal straffes for at være i besiddelse af kniven.


SENESTE NYHEDER

17. OKT 2019 • 19:46 FOR ABONNENTER
15 kvinder har sparket gang i nyt fodboldhold
17. OKT 2019 • 17:23 FOR ABONNENTER
Butikken fortsætter længere oppe ad vejen
17. OKT 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald
17. OKT 2019 • 13:27 FOR ABONNENTER
Landmænd brænder inde med slagteklare svin

MEST LÆSTE BORNHOLM

16. OKT 2019 • 16:54
Gave til Aarsdale

Mest læste

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet