Sejlklubbens formand drømmer om en større havn
Foto: Berit Hvassum

11. AUG 2019 • 14:46 • AF HENRIK NIELSEN

Sejlklubbens formand drømmer om en større havn

Med en strategisk udviklingsplan for Rønne har regionskommunen rettet opmærksomheden mod området omkring Nørrekås Lystbådehavn. Det glæder formand Anders Funch Nielsen fra Rønne Sejlklub, som håber, det kan smitte af på havnen.

– Vi håber da, at når man udbygger området og måske får gang i en strandpark og så videre, at man så også kan lave en udvidelse af havnen nordpå i bugten, måske med nogle nye forkastninger, flere broanlæg og så videre, siger han.

Næsten hver dag i den seneste måned har Nørrekås Lystbådehavn måttet afvise gæstesejlere, fordi der ikke har været plads til flere både.

– Får man området hernede banket op med noget mere kultur, forretninger, kunsthåndværk og måske et vandland, så vil det helt sikkert også trække flere gæstebåde til, blandt andet børnefamilier, som vil synes, det er attraktivt. Man kan se det i Hasle, hvor havnebadet helt sikkert trækker børnefamilier til, siger han.

Samtidig gør han det klart, at for ham er Nørrekås først og fremmest en havn, og det skal den blive ved med at være. Konkret advarer han imod at opføre boliger, som det blandt andet er sket i Nyborg.

– Dem der køber lejligheder til tre millioner kroner, de gider ikke høre på, at der er en fisker, der starter motoren klokken fem om morgenen og tager ud for at hente garn, og at der er et fald, der klaprer på en sejlbåd. De vil have ro. Det gør, at havnen mere eller mindre forsvinder, for der er ingen, der gider at ligge der, hvis man ikke kan bruge sin båd, og dermed vil havneområdet langsomt forsvinde, siger han.

SENESTE NYHEDER

MEST LÆSTE BORNHOLM

20. AUG 2019 • 11:41
Snellemark Centret blev evakueret
19. AUG 2019 • 21:19
Nyt liv i Snellemark
20. AUG 2019 • 05:53
Han udgiver sin 40. bog
20. AUG 2019 • 08:12
21 bilister kørte for stærkt
20. AUG 2019 • 19:44 FOR ABONNENTER

Venstre og DF splittet om næste års budget

20. AUG 2019 • 18:13 FOR ABONNENTER

Venstre varsler hårdere kurs mod Winni

Mest læste