Det skal du bruge din smartphone til på bilferien

SPONSORERET AF MOBILABONNEMENTPRISER.DK

Det skal du bruge din smartphone til på bilferien

Juli måned. Danskerne valfarter sydpå med bagagerummet tæt pakket med køletasker, campinggrej og badedyr. Børnene er godt plantet på bagsædet og forud venter 2000 kilometer og 14 dejlige dage under varmere himmelstrøg. Mobiltelefonen er blevet jeres aktive rejseledsager og der er masser af måder hvorpå den kan gøre ferien lidt sjovere.

I godt og vel to år har danskerne kunne bruge mobiltelefonen i udlandet, som de gør herhjemme. Det kommer sig af den EU-lovgivning, der i 2017 åbnede op for brug af mobildata i alle de europæiske lande. Lovgivningen har blandt andet betydet at det at “trække stikket,” i højere grad betyder at man holder familie og venner opdateret om sine ferie udskejelser, lader de trætte børn på bagsædet streame Ramasjang og i højere grad booker sine overnatninger undervejs.

Til trods for at mange eksperter advarer om skærm afhængighed er ferien blevet mere fri og fleksibel. Afhængigt af dit mobilabonnement har du nemlig adgang til tale, sms og alle de tjenester, der kræver at du er online. Dog skal du være opmærksom på, at mængden af data du kan bruge, som så meget andet har sine begrænsninger. Sørg dog altid for at undersøge hvad din mobilpakke tilbyder. Du kan f.eks. tjekke om du kan finde et billigere mobilabonnement hos mobilabonnementpriser.dk

Vi har fundet fem brugbare apps, der kan gøre din bilferie lidt sjovere:

Here WeGo - GPS lige ved hånden

Alle veje fører til Rom, men måske er det ikke lige den destination, der er familiens foretrukne i år. Med appen Here WeGo har du et navigationssystem lige ved hånden. Der er mange bud på apps med GPS-funktion, det smarte ved Here WeGo er dog at den også kan bruges offline, en genial funktion til områder med lav eller ingen dækning.

YR - Hold øje med vejrudsigten
Den norske YR app skulle efter sigende være én af de bedste og mest præcise vejr-apps. YR fortæller dig om du skal pakke bilen med strandstole og håndklæder eller finde paraplyen frem, uanset hvor i Europa du befinder dig.

TripAdvisor - Find de bedste hotel- og restaurant oplevelser
TripAdvisor er dit online katalog af hoteller og restauranter i nærområdet, ledsaget af tusindvis af anmeldelser og fotos. På TripAdvisor kan du søge på overnatningssteder, booke ophold, finde oplysninger fra restauranter og blive inspireret til at besøge nye steder undervejs på ferien.

Duolingo - Lær’ det lokale sprog
Tør du og familien tage udfordringen op og lære et nyt sprog imens I er på ferie? Med Duolingo-appen kan I på en sjov og simpel måde være fælles om at øve de lokale vendinger og komme tættere på kulturen. Begynd allerede i bilen på vej til feriedestinationen og se hvem af jer, der er mest lærenem.

Valutaomregner - Hvor meget er det værd?
Når I holder ind på tanken for at købe lidt proviant, strække benene og give ungerne et pusterum fra de hårde bilsæder, kommer appen Valutaomregner jer til gode. Selvom vi kun skal omregne til euro, kan det være ganske svært at holde styr på hvad benzin, dameblade og drikkevarer koster. Med appen får du nemt et overblik over priserne og undgår chokket når du senere tjekker beløbet på netbanken.


Mest læste