Boligselskab vil opføre 16 lejeboliger centralt i Rønne

19. JUL 2019 • 06:39 • AF HENRIK NIELSEN

Boligselskab vil opføre 16 lejeboliger centralt i Rønne

En ny lokalplan skal bane vejen for nye lejeboliger midt i Rønne. Boligselskabet Strien ApS vil bygge 16 boliger fordelt på to bygninger på en ledig grund i Sankt Mortens Gade, og derfor har kommunen sendt et forslag til en ny lokalplan i offentlig høring.

Lokalplanen kommer i givet fald til at gælde for en grund på 2.249 kvadratmeter, som tidligere har huset en historisk, nu nedbrændt bygning, der har været anvendt som forsamlingshus og senere diskotek.

Ifølge planforslaget vil bebyggelsen bestå af to ens bygninger i to plan i halvanden etager, med en facadehøjde på maksimalt cirka fire og en halv meter en maksimal højde på otte og en halv meter.

Otte uger

En virkeliggørelse af det ønskede projekt vil ifølge regionskommunen være en væsentlig ændring af det bestående miljø, hvorfor der skal udarbejdes en lokalplan.

Samtidig er det ønskede byggeri i tråd med kommunens boligpolitik. På baggrund af en generel tendens i retning af lidt mindre familliestørrelser og flere ældre definerer den et behov for flere leje- eller andelsboliger i form af tæt, lavt boligbyggeri eller etageboliger.

Økonomi-, erhvervs- og planudvalget vedtog den 24. juni at sende forslaget til en ny lokalplan i otte ugers offentlig høring. Høringsperioden slutter den 30. august.

Lige store

Boligselskabet Strien ApS har tidligere fortalt her i avisen, at planen er, at boligerne er klar til indflytning i august eller september næste år. Alle lejligheder bliver på 85 kvadratmeter.

Bag Boligselskabet Strien ApS står tidligere revisor Erik Munch Hansen og BEM Holding, der tegnes af Ernst Marius Madsen.

Selskabet har indgået en købsaftale med Alm. Brand Forsikring, der overtog grunden i forbindelse med branden.


SENESTE NYHEDER

25. AUG 2019 • 00:17 FOR ABONNENTER
Dramatisk første afsnit af bornholmernes historie
24. AUG 2019 • 19:53 FOR ABONNENTER
Bornholms frugtavlere er udfordret: Høsten ser ikke god ud
24. AUG 2019 • 17:54SPORT
Fire point mod Kastrup og Skjold
24. AUG 2019 • 11:52 FOR ABONNENTER
Her er byforeningens yndlingsidé til et nyt Rønne
24. AUG 2019 • 09:19 FOR ABONNENTER
Bornholmsk keramik oplever en ny guldalder

MEST LÆSTE BORNHOLM

23. AUG 2019 • 17:51
Klemensker får et madpakkehus