Chorus Grants svære toer udkommer i september
Arkivfoto: Allan Rieck

21. JUL 2019 • 06:25 • AF HENRIK NIELSEN

Chorus Grants svære toer udkommer i september

Der er gået fem år, siden rønnedrengen Kris-tian Finne Kristensen slog sit navn fast som solist. Det skete, da han som Chorus Grant udsendte debutalbummet ”Space”, der blev godt modtaget af anmelderne. Nu gør han klar til at sende sit andet soloalbum med 12 nye sange på gaden. Det fortæller det københavnske pladeselskab Tambourhinoceros på sin hjemmeside.

Albummet har fået titlen ”Vernacular Music”, som kan oversættes til almindelig hverdagsmusik, altså populær og lettilgængelig musik. Man kan mistænke, at navnet er valgt med et glimt i øjet, da Chorus Grants sange ikke lyder som dem, man hører flest af i radioen. En anden, mulig betydning af ”Vernacular Music” er, at det er folkelig musik, og der er elementer af folkemusik i førstesinglen ”Lives”.

Betroet ven

Ifølge Tambourhinoceros’ beskrivelse byder de 12 sange på nordisk melankoli blandet med guitarbaseret kammermusik, folkrock og alternativ musik. Tekstuniverset beskriver de svære overgange i livet, hvor det kan være svært at finde sin plads i familien samt at finde ro i nye situationer. Musikken og teksterne leder lytteren ind i kernen af Kristian Finne Kristensens følelsesliv.

– Musik og sangskrivning er min mest betroede ven. Det hjælper mig med at forstå livet og til at tale om ting, der ikke udtrykkes i almindelig samtale. Jeg har følt en trang til at skrive disse sange, der undersøger en tid, hvor jeg var i en overgangsfase, frit svævende mellem et gammelt og nyt liv. Mit håb er, at de nye sange vil vække genklang hos andre og tjene som et spejl, hvor folk kan udrede deres eget liv, ligesom sangene har gjort for mig, siger Kristian Finne Kristensen om sine sange på pladeselskabets hjemmeside.

Finurlig blanding

Den klassiske guitar er hovedelementet på ”Vernacular Music”, hvor den bliver suppleret af bas, trommer og andre guitarer. Derudover er der nye elementer i Chorus Grants musikalske univers.

Det drejer sig om blokfløjte, sav, vibrafon, violin, klarinet, cello og barytonsaxofon.

Midt i det hele er Kristian Finne Kristensens stemme, som ifølge Tambourhinoceros’ beskrivelse af albummet fungerer som en guide til Chorus Grants intime verden, der er en finurlig blanding af det sangbare og ørehængende på den ene side og det udfordrende og eksperimentelle på den anden.

”Vernacular Music” udkommer den 27. september på vinyl, cd og digital download.


SENESTE NYHEDER

21. AUG 2019 • 22:38
Kandis spiller til dansegalla
21. AUG 2019 • 19:25 FOR ABONNENTER
Bager Dam søger lærling: Natarbejde er ingen naturlov

MEST LÆSTE BORNHOLM

20. AUG 2019 • 11:41
Snellemark Centret blev evakueret
20. AUG 2019 • 05:53
Han udgiver sin 40. bog
20. AUG 2019 • 08:12
21 bilister kørte for stærkt

Mest læste

19. AUG 2019 • 18:05 FOR ABONNENTER

Pladsen i 3. division blev sikret med hiv og sving

18. AUG 2019 • 16:17SPORT

Solon gjorde det igen

17. AUG 2019 • 17:37SPORT

Point til unge NB’ere