Kommunen inviterer til debat om boliger, sommerhuse og natur
GUDHJEM ER EN AF DE KYSTBYER, SOM, IFØLGE KOMMUNALBESTYRELSENS STRATEGI FOR EN KOMMENDE KOMMUNEPLAN, SKAL UDVIKLES MED NYE BOLIGOMRÅDER. ARKIVFOTO: JENS-ERIK LARSEN

16. JUL 2019 • 16:42 • AF MADS WESTERMANN

Kommunen inviterer til debat om boliger, sommerhuse og natur

Nye boligområder i kystbyerne, nye sommerhusområder og udvikling af den bornholmske natur til gavn for mennesker og dyr.

Det er de tre temaer, som kommunalbestyrelsen i Bornholms Regionskommune har valgt som de væsentligste at fokusere på i den ny kommuneplan for Bornholm, som skal vedtages i 2020.

Det kan man læse i den strategi for ny kommuneplan, som kommunalbestyrelsen har fået udarbejdet, og som nu har sendt i offentlig høring.

Formålet med strategien er at invitere bornholmerne til at deltage i en debat om, hvordan Bornholm i de kommende 12 år skal udvikle sig fysisk. Hvor skal der være plads til nye boliger? Hvor skal der være plads til fritidshuse? Og hvor er det vigtigt at bevare og udbygge naturområder?

Strategien er politikernes hensigter

– Debatten skal sikre, at det er de rigtige temaer, der fokuseres på i den kommende kommuneplan, og den skal sikre, at idéer og kritik fra borgere og virksomheder bliver indsamlet, så det kan indgå i arbejdet med at udvikle det endelige forslag til en kommuneplan, fortæller Anka Nordvig Sonne, der er projektleder og planlægger i Bornholms Regionskommune.

Ifølge hende er strategien et udtryk for kommunalbestyrelsens hensigter for den kommende kommuneplan. Hensigter, som borgerne kan påvirke ved at indsende høringssvar.

– Hvis der i høringsfasen dukker ny viden eller nye idéer op, eller hvis der blandt høringssvarene viser sig at være et område, der er udtalt modstand mod, kan kommunalbestyrelsen beslutte sig for at ændre strategiens indhold, inden det endelige forslag til kommuneplanen udarbejdes, forklarer Anka Nordvig Sonne.

Endelig plan ultimo 2020

Frem til den 29. august kan privatpersoner, virksomheder og foreninger indsende høringssvar på regionskommunens hjemmeside. Herefter skal høringssvarene bearbejdes og politikerne i kommunalbestyrelsen skal tage stilling til, om strategien skal ændres.

Herefter går arbejdet med at udarbejde det endelige forslag til kommuneplanen i gang, og når det ligger klar, hvilket Anka Nordvig Sonne forventer sker i begyndelsen eller midten af 2020, skal kommuneplanforslaget sendes i offentlig høring.

Den endelige vedtagelse af en ny kommuneplan forventes at ske i slutningen af 2020.

15. OKT 2019 • 16:50 FOR ABONNENTER

Hun skal få bundlinjen til at løfte sig

15. OKT 2019 • 15:56 FOR ABONNENTER

Butikken fejrer jubilæum: 75 år og stadig i fin form

15. OKT 2019 • 14:46 FOR ABONNENTER

Maria Hach godkendt som ny næstformand

Mest læste

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet