Kunstner åbner galleri i sin private bolig
Foto: Jens-Erik Larsen

16. JUL 2019 • 11:57 • AF HENRIK NIELSEN

Kunstner åbner galleri i sin private bolig

Gæsterne kommer helt tæt på både kunstneren og kunsten, når Galleri Artflow åbner i denne uge. Ikke nok med at Anette Mossin Kofoed vil være til stede for at fortælle om og vise sin kunst, det hele foregår i hendes privatbolig i Klingegade.

– Man går ind i min lejlighed, hvor jeg udstiller både i stuen og på loftet. Malerierne er akryl, olie, pastel og collage. I et lille loftsrum er der også nogle digte til nogle af malerierne, fortæller hun om sit galleri.

Det er ikke første gang, hun inviterer kunstinteresserede gæster indenfor. Hun har været med i Bornholms Kunstrunde, hvor det også foregik hjemme, men det fungerede ikke rigtig. Det var for småt, synes hun. Det synes hun ikke længere.

Ekstra plads

Ideen om at åbne galleri fik Anette Mossin Kofoed af gode naboer for en måned siden.

– Vi er fire naboer, der deler en have. Der var et cykelrum, et gammelt rum med alger på væggene. Det har jeg fået rengjort, og naboer, genboer og familie har hjulpet mig, siger hun.

Med rummet i gårdhaven gik kabalen op, og pladsen var tilstrækkelig til at etablere Galleri Artflow.

– Efter jeg har fået det lille rum i gårdhaven, passer det godt. Det er otte-ti kvadratmeter ekstra. Jeg kommer til at stå og male i det rum, så det er galleri og atelier, fortæller hun.

Alkoholfri åbning

Ved både åbninger og ferniseringer er der tradition for at servere et lille glas vin for gæsterne, men sådan bliver det ikke, når Galleri Artflow søndag klokken 13 åbner med fernisering. Det er der en meget konkret grund til, fortæller Anette Mossion Kofoed.

– Min bror har bryllup dagen før, så jeg får mange gæster med tømmermænd. Derfor serverer jeg kun kaffe, småkager og vand, siger hun.

Den kommende gallerist ønsker sig ikke blomster i åbningsgave, siger hun. I stedet må gæster på åbningsdagen hellere smide lidt penge i en sparebøsse hun har stående, og så vil hun prøve at spare sammen, så hun kan åbne et rigtigt galleri.

– Jag har brugt for mange på penge på at udstille andre steder, siger Anette Mossin Kofoed, som stadig har udstillingen "Land Grounding" på Galleri Arnagergaard".

Efter ferniseringen er Galleri Artflow åbent torsdag til søndag.

SENESTE NYHEDER

25. AUG 2019 • 00:17 FOR ABONNENTER
Dramatisk første afsnit af bornholmernes historie
24. AUG 2019 • 19:53 FOR ABONNENTER
Bornholms frugtavlere er udfordret: Høsten ser ikke god ud
24. AUG 2019 • 17:54SPORT
Fire point mod Kastrup og Skjold
24. AUG 2019 • 11:52 FOR ABONNENTER
Her er byforeningens yndlingsidé til et nyt Rønne
24. AUG 2019 • 09:19 FOR ABONNENTER
Bornholmsk keramik oplever en ny guldalder

MEST LÆSTE BORNHOLM

23. AUG 2019 • 17:51
Klemensker får et madpakkehus

Mest læste