Kom godt i gang med din opgave

SPONSORERET AF SKRIBENTERNE.DK

Kom godt i gang med din opgave

Hvis du er studerende og sidder med en større opgave, kan der forekomme mange udfordringer fra start til slut. Det blanke stykke papir eller det tomme Word-dokument er for mange lig med en frygt. Derfor er det vigtigt, at du kommer i gang med din opgave hurtigst muligt. Det kan også være en fordel at lave en tidsplan, der er realistisk, og som kan motivere dig til at skrive på din opgave.

Hurtigskrivning
Gør brug af hurtigskrivning. Hurtigskrivning går i alt sin enkelthed ud på, at du skriver så hurtigt du kan i et forudbestemt antal minutter. Hvis du ikke kan finde på noget at skrive, der er relateret til din opgave, kan du skrive omkring, at du ikke kan finde på noget. Eneste regel er, at du ikke må stoppe med at skrive. Hurtigskrivning er en god måde at brainstorme på, hvor du kan få dine ideer ned på papir uden, at du når at dømme og forkaste dem. Når du er færdig med din hurtigskrivning, kan du udplukke de væsentlige pointer, der passer til din opgave, og give dig i kast med at uddybe disse.

Transskribering
Hvis du skriver en opgave, hvor der skal indgå interviews, eller hvis du gerne vil have dine interviews ned på papir, så kender du sikkert udfordringerne ved transskribering. Du skal hele tiden stoppe lydfilen for at få hvert enkelt ord med, og du finder også ret hurtigt ud af, at man kan nå at sige meget på få minutter. Derfor er transskribering en utidig opgave, som du nemt kan komme til at bruge mange timer på. Heldigvis er der hjælp at hente på nettet, hvilket du kan læse mere om her. Det vil spare dig en masse tid, som du i stedet kan bruge på at skrive de vigtige dele af din opgave.


Mest læste