Loppemarked var enormt tilløbsstykke: Rekordomsætning blev slået
Svaneke Stadion forvandlede sig til en myrestue af ivrige loppemarkedskunder, da porten blev åbnet. Dronefoto: Rico Dahl Hansen

15. JUL 2019 • 13:54 • AF ELISABETH KROGH

Loppemarked var enormt tilløbsstykke: Rekordomsætning blev slået

Loppemarkeder er blevet utrolig populære både for bornholmere, men også for rigtig mange turister, der gerne besøger flere loppemarkeder på deres ferie.

Sidste år meldte Svaneke Idræts Klub om rekordomsætning på sit loppemarked på Svaneke stadion.

Men søndag blev rekorden slået af banen med endnu en ny og større rekordomsætning. Ganske vist kun en smule større, men sidste år var også rekord.

– Rekordomsætningen for 2019 blev 163.520,00 kroner, fortæller Jesper Vigel, Svaneke Idræts Klubs loppemarked.
Det er 337 kroner mere end i 2018.

– Det er simpelthen fantastisk. En hårfin afgørelse, og det bliver spændende at se, om det holder efter fintællingen, siger Jesper Vigel.

Bilerne kørte da også ind i Svaneke søndag formiddag i en nærmest en uendelig strøm, Svaneke stadion var sort af mennesker, som efterfølgende gik derfra med deres fund af bøger, tøj, møbler og legetøj og meget andet.

Af dagens omsætning på 163.520 kroner, indbragte auktionen knap 25.000 kroner.

Det anslås, at cirka 5.000 mennesker har besøgt loppemarkedet i år.

– Det siges, at der op til start var bilkø, helt ud forbi Stubmøllen i den anden ende af byen, det til trods blev trafikken flot dirigeret af parkeringsfolkene, fortæller Jesper Vigel.

Omkring 150 frivillige havde sat weekenden af til at få alle loppefundene på plads på stadion, sælge dem og stå for boderne med kaffe og mad.

– Imponerende var også oprydningen, som var overstået klokken 16.00, blandt andet takket hjælp fra de to lokale landmænd Svanegård og Frennegård, tilføjer Jesper Vigel.

Overskuddet fra loppemarkedet går til Svaneke IK's ungdomsafdelinger, og sikrer klubben en god økonomi, og at klubben kan fastholde et lavt kontingent, der er med til at sikre høj aktivitet i klubben.

På Svaneke-Ik’s generalforsamling januar fastslog Allan Bahn Sørensen, formand for klubben, at havde idrætsklubben ikke det store overskud fra det årlige loppemarked ville det svare til at kontingentet så måtte sættes op med 300-400 kroner.

SENESTE NYHEDER

23. AUG 2019 • 17:51
Klemensker får et madpakkehus
23. AUG 2019 • 15:54 FOR ABONNENTER
Dramatikeren bag Besat: Teater er en holdsport

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste